Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, dün Teknecik Elektrik Santral’indeki baca arızası sonucu ortaya çıkan hava kalitesi değerlerini inceledi.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Açık Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu’ndan alınan rakamlara göre, dün 11.00 -12.00 saatleri arasında açık havadaki Kükürt Dioksit konsantrasyonunun saatlik ortalamasının 353 µg/m ³( mikrogram / metreküp) ile 361 µg/m ³ değerine ulaştığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, gerekli önlemlerin alınması üzerine açık havadaki Kükürt Dioksit konsantrasyonunun ortalama sınır değeri olan 350 µg/m ³’ın altına düştüğü, değerlerin eski haline geldiği ve yetkililer tarafından onaylandığı kaydedildi.

HARMANCI

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı da, baca arızası sonucunda artan Kükürt Dioksit konsantrasyonun kısa sürede önüne geçildiğini, şu an için çevreye zarar verecek herhangi bir tehdidin bulunmadığını belirtti.

Arızanın en kısa sürede giderilmesi ve arızanın tekrarlanmaması yönünde gerekli önlemlerin alınması için derhal işlem başlattıklarını dile getiren Harmancı, bacanın sık aralıklarla kontrol edilmesi talimatı verildiğini ve bakımının sık aralıklarla yapılarak arızaların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Teknecik’de esasen ihtiyaç duyulanın baca gazı arıtma sistemi ve toz tutucu filtre olduğunu kaydeden Harmancı, “ Biz veya bundan sonra gelecek olan hükümeti ortalama bedeli 11 Milyon TL olan toz tutucu filtrenin buraya entegre edilerek toplum sağlığının korunması için gereken önlemleri alacak” dedi. 
Editör: TE Bilisim