Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, suyun çok güçlü stratejik bir silah olduğunu belirterek, KKTC’ye Türkiye’den gelecek suyun tasarruflu kullanılmaması halinde su ihtiyacının yine ortaya çıkacağını söyledi.

Dinçyürek, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nde düzenlenen söyleşiye katıldı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, en önemli doğal kaynaklardan birinin su olduğuna vurgu yaparak, dünyanın büyük kısmının suyla kaplı olmasına karşın bir çok bölgede su kaynakları açısından sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Dinçyürek, suyun yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, suyun içinde yaşayan canlılar da olduğunu söyledi. Dinçyürek, hayatın su ile başladığını, suyun olmadığı toprakların çöl olduğunu anlattı.

Bakan Dinçyürek, adanın su kaynaklarının son yıllarda en düşük seviyede olduğunu belirterek, su kaynaklarının fakirleştiğini kaydetti.

Suyun çok güçlü stratejik bir silah olduğunu belirten Dinçyürek, KKTC’ye Türkiye’den gelecek suyun tasarruflu kullanılmaması halinde su ihtiyacının yine ortaya çıkacağına işaret etti.

Bakan Dinçyürek, diş fırçalarken musluğun sürekli açık tutulması halinde akan suyun şiddetine bağlı olarak 3 ile 10 litre arasında suyun israf edildiğini ifade etti.

Dinçürek, kağıdın tasarruflu kullanılması halinde de ormanlardan tasarruf edilebileceğini, dolayısıyla daha az ağacın kesileceğini söyledi. 
Editör: TE Bilisim