Başbakan Sibel Siber’e İçişleri ve Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel ve Turizm ve Çevre Bakanı Mehmet Harmancı eşlik ediyor.

Başbakan Siber, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim’den detaylı bilgi alarak, yangının seyrine göre ileriki adımın ne olacağı konusunda görüş alışverişinde bulundu. 

Başbakan Sibel Siber, şu anda Yeşilırmak köyünün boşaltılması söz konusu olmadığını ancak rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Bölgede bulunan KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş’tan detaylı bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Başbakan Siber, Yeşilırmak çevresinde bulunan tepelerde 3 bölgede yangının halen devam ettiğini söyledi.

“Yangının köye inmemesi için tüm araçlar tepelerin altında kazı çalışmaları yapıyor fakat alanın engebeli ve dağınık olmasından dolayı zor anlar yaşanıyor” diyen Başbakan Sibel Siber, şu anda Yeşilırmak köyünün boşaltılması söz konusu olmadığını ancak rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle yangın henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.


Teknik personelin yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Siber, tankerle su işi yapan tüm vatandaşların hazır durumda bulunması ve yardım için Yeşilırmak’a gelmesi çağrısında bulundu.

Siber ayrıca, bir yangın helikopterinin Ercan Havaalanı’nda diğerinin ise Antalya’da hazır vaziyette beklediğini söyleyerek gün ağarır ağarmaz helikopterlerin uçabilecekleri anda yangına havadan da müdahale edileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim