Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, siyasi sorunların, siyasi arenada tartışılması gerektiğini söyleyerek, spora politika bulaştırılmasının doğru olmadığını kaydetti. Bozer, “Spor gibi bir konuda çirkin propaganda yapanları kınıyorum” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Global Taekwondo Federasyonu Dünya Şampiyonası’na katılmak üzere adaya gelen Global Taekwondo Federasyonu Başkanı Linda Park, Genel Sekreter Chris Ghatner, KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Gökbilen ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

KKTC’ye gelirken çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını belirten Park, buna rağmen kararlarından vazgeçmeyerek, ülkeye geldiklerini kaydetti.

Gökbilen de Global Taekwondo Federasyonu Dünya Şampiyonası’nın ilk kez KKTC’de yapılacağını, bunu sağlamak için uzun süre uğraş verdiklerini belirtti.

BOZER: “CESARET GÖSTERDİNİZ TEBRİK EDERİM”

Global Taekwondo Federasyonu Başkanı ve üyelerini KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Bozer, “Sizi cesaret göstererek kararlarında ısrar ettikleri için yürekten tebrik ederiz” dedi.

Misafirlerin KKTC’de bulunduğu sürede, ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarıyla normal bir ülke olduğunu göreceklerini belirten Bozer, “Burası demokratik, huzur dolu, güvenli ve insan haklarının uygulandığı bir ülkedir” diye konuştu.

Siyasi sorunların, siyasi arenada tartışılması gerektiğini söyleyen Bozer, spora politika bulaştırılmasının doğru olmadığını kaydetti.

“Buraya gelerek, karşı tarafın yaptığı çirkin politikaları bir yerde bir miktar engellediniz ancak bazı ülkelerin gelmesini engellemeyi başardılar” diyen Bozer, taekwandonun Türklerin sevdiği ve önemsediği bir spor olduğunu ifade etti.

GÖKBİLEN: “İLK KEZ KKTC’DE YAPILACAK”

Global Taekwondo Federasyonu Dünya Şampiyonası’nın ilk kez KKTC’de yapılacağını söyleyen Gökbilen, bunun için dört yıl uğraştıklarını söyledi. Gökbilen, şampiyona programı ile bilgi verdi.

Gökbilen, Bozer’i açılış törenine davet etti.

PARK: “ENGELLERLE KARŞILAŞTIK”

Global Taekwondo Federasyonu’nun birçok farklı ülkede üyeleri bulunduğunu söyleyen Park, “Biz güçlü bir kurumuz, o yüzden buradayız” dedi. KKTC’ye gelirken çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını belirten Park, ülkedeki üyelerini desteklemek amacıyla şampiyonayı burada yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı. 
Editör: TE Bilisim