Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, camilerin elektrik borçlarının ödenmesi için gereken çalışmanın başladığını, ancak bunun siyasi irade ile çözülebileceğini kaydetti.
Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay bugün basın toplantısı düzenleyerek, basında çıkan kendisiyle ilgili iddiaları da yanıtladı.
“BORÇ YAKLAŞIK 7 MİLYON CİVARINDA”
KKTC’de 190 civarında cami olduğu; bunların yaklaşık 80 tanesinin elektrik borcundan dolayı sorun yaşandığına dikkat çeken Atalay, toplan borç miktarının yaklaşık 7 milyon  TL civarında olduğunu kaydetti.
“BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN TOPLANILIYOR”
Bugün öğleden sonra Vakıflar İradesi ve ilgili mercilerle toplantı yapılacağını belirten Atalay,  bu toplantıda var olan sorunlara çözüm üretileceğine inandığını söyledi.  Atalay, “siyasi irade isterse her şeyi çözebilir” dedi.
Göreve başladığı ilk günden itibaren amaçlarının Din İşleri Başkanlığı’nı iyileştirmek ve şeffaflaştırmak olduğunu söyleyen Atalay, her şeyin denetlenerek kontrol edilebileceği bir yöntem izlediklerini kaydetti.
“DİN İŞLERİNE SİYASET KARIŞTILMASIN”
Din işlerine siyasetin karıştırılmaması gerektiğini de vurgulayan Atalay, “siyaset bizi rahat bıraksın. Din işleriyle ilgili işler, siyasetin dışına çıksın” şeklinde konuştu.
“SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANAN HAKLARIMI KULLANIYORUM”
Basında şahsıyla ilgili çıkan haberlere de cevap veren Atalay, ke
ndisinin Din İşleri Başkanlığı’na şartlı geldiği; bu şartların arasında da konut imkanı sağlanması olduğunu, bunların da sözleşmesinde yazmasından dolayı yasal hakkı olduğunu belirtti.
Din İşleri Başkanı’nın bareminin zaten 19 olduğunu, kendisine bu konuda hiç bir ayrıcalık yapılmadığını da dile getiren Atalay, basın mensuplarına sözleşmesinin bir kopyasını dağıttı.
 
“MERAK EDİLEN HER KONUYU AÇIKLAYABİLİRİM”
  
Gazetelerde kendisi hakkında bugün çıkan haberlerin “son derece çirkin ve basına yakışmayan” ifadeler içerdiğini söyleyen Atalay, basın mensuplarının kendisine soru sormaktan çekinmemesi gerektiğini; Din İşleri Başkanlığı’nın şeffaf bir şekilde çalışmasından dolayı da merak edilen her konunun açıklanabileceğini belirtti. 
Editör: TE Bilisim