Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bugün ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemleri yapıldı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Başkanlık Divanı kararlarını onay ve bilgiye sundu.

İlk olarak Meclis’in Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak konferansa katılımına ilişkin kararı okundu. Berlin Duvarı’nın yıkılmasının 25. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek “Duvarsız barışçı bir dünya” konulu etkiliğe CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer’in katılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra toplantının gündeminde bulunan Birleştirilmiş Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’yle ilgili tezkere okundu.

KAMU ALACAKLARININ TAHSİLİYLE İLGİLİ TASARI KOMİTEYE GERİ ÇEKİLDİ

Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Yasa Tasarısı’nın yeniden değerlendirilmek üzere komiteye geri çekilmesine dair Başbakanlık tezkeresinin okunmasından sonra CTP-BG Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin başkanlık divanı katiplik görevinden istifa ettiğine dair yazısı okundu. CTP grubu, Özdenefe’nin yerine İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nı önerdi. Söz konusu öneri Perşembe günü oylanacak.

GÜNDÜZ VE SUCUOĞLU KOMİTE BAŞKANI OLDU

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanlığı’na DP UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün seçildiği bilgiye getirildi.

Sayıştay Komitesi Başkanlığı’na ise UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Başkan vekilliğine DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu’nun seçildiği de milletvekillerinin bilgisine sunuldu.
Editör: TE Bilisim