YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’i ziyaret ederek hem araç hakkında bilgi verdi, hem de aracın kayıt altına alınmasını istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,  Doç. Dr. İrfan Günsel, yarışların tekli yıllarda Afrika’da çiftli yıllarda ise Amerika’da büyük firmaların da katılımıyla yapıldığını anlattı.

Günsel, aracın yarışlara katılabilmesi için ülkede trafiğe çıkması zorunluluğuna dikkat çekti ve aracın kayda alınması konusunda destek talep etti.

Doç. Dr. Günsel, öğrenci mühendis, süper bilgisayar ve işçilerin  820 saatlik çalışması sonucu ortaya çıkan aracın, Afrika’ya gitmeden basın aracılığıyla tanıtılacağını belirtti.

BAKAN KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif  de, aracın üretilmesi ile YDÜ’nün teknolojiyi ve ülkeyi tanıtmak için yapmış olduğu bir girişim olduğunu ve ülkede ilk kez yapıldığını kaydetti.

Yarışlarda, büyük otomotiv firmalarının yarışacağının altını çizen Bakan Kaşif,  “Aracın KKTC plakası ile yarışması ülkenin tanıtımı için önemli ve gurur verici” diyerek, aracın kayıt altına alınması için yasal prosedür çerçevesinde gerekenin yapılacağını dile getirdi.

Kaşif, “Araç yarışlara KKTC’nin malı olarak gidecek. Bu nedenle katılması için gerekeni yapacağız, gitmesi için uğraş vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim