Çağın en güçlü sosyal iletişim aracı olan facebook ile 2012 yılında tanışan, zaman ve mekan ayrımı gözetmeden müşteri ile doğrudan iletişim sağlayan Near East Bank, 2015 yılı son 6 aylık rakamlara göre sürekli takipçi sayısında 13.000 bini, kişi sayısında 553.580 ve tıklanma sayısında 26.146 rakamlarını aşarak ülke bankaları arasında birinci sıraya yükseldi.
Etkileşimi arttırıcı, yaratıcı, yenilikçi kampanya ve uygulamalar, gelen yorum, soru ve geri bildirimlere kişiye özel olarak cevap verilmesi, 7/24 sayfa yönetimi ile hep bir adım önde olmayı hedefleyen Near East Bank, digital dünyanın getirdiği fırsatlara ve müşterilerin gereksinimlerindeki değişime paralel olarak yeni hizmet ve çözümler geliştirmeye devam ediyor.
Near East Bank facebook uygulamasının müşterilerine sunmuş olduğu hizmetlerden birkaçı şu şekilde özetlenebilir.
“ Müşterilerin olumlu görüş ve memnuniyet bildirilerine teşekkür etmek. Negative yorum yapan müşteriler için sorunun kaynağını doğru anlayıp en hızlı şekilde çağrı merkezi tarafından müşteriye ulaşım sağlanması ve müşterinin talepleri doğrultusunda hızlı çözümlere ulaşılması.
Facebook üzerinden yayınlanan kredi ve veya kampanyalara müşteriler tarafından yapılan yorum ve soruların anında yanıtlanması ve yararlanabilmeleri için hızlı aksiyon alınması.
KKTC halkının ve facebook takipçilerinin kampanyalara gösterdikleri reaksiyonların doğru algılanması ve tüm ürün ve hizmetlerle ilgili müşterilere bilgi akışının doğru olarak sağlanması ”
Haskasap’ın Değerlendirmesi
Pazarlama, Bilgi Teknolojileri ve Destek Hizmetler Grup Müdürü Enver Haskasap, Near East Bank’ın her zaman müşteri odaklı yaklaşımıyla kullanıcıların ihtiyaçlarını doğru anlayıp bu doğrultuda ürün ve hizmetlerini sunan bir kurum olduğuna işaret etti. Her koşulda ve her mekanda müşteriye en uygun çözümleri sunmaya, takipçileri dinlemeye, onlarla eğlenceli kampanya ve aktivitelerle beraber olmaya devam edeceklerine vurgu yapan Haskasap, tüm müşterilerin ve halkın sanal ortamda ve facebookta Near East Bank’ı takip etmelerini, 2016 yılında da çok şaşırtıcı yeniliklerle müşterilerine hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi. Lha
 
Editör: TE Bilisim