Taçoy, bugün Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTSK) yetkililerini kabul etti.

Hava trafik kontrolörlerinin özlük haklarının Sivil Havacılık Dairesi’nin yeni Teşkilat Yasası’nda düzenlenmesine ve Kamu Reformu Yasası’nın hayata geçmesi durumunda mağdur edilmeyeceklerine dair Başbakan’dan yazılı taahhüt istediğini belirten sendika yetkilileri, terfi sınavlarının açılması, “Göç Yasası” diye nitelendirdikleri 47/2010 sayılı yasanın yürürlükten kaldırılması ve personel eksikliğinin giderilmesi taleplerini Taçoy’a iletti.

Sendika, 10 Ekim’de yaptığı yazılı açıklamada bugün mesai bitimine kadar sorunlarının çözümüne yönelik somut adım atılmazsa yarın 09.00- 19.00 saatleri arasında uyarı grevine gideceğini duyurmuştu.

KAPISIZ: “SORUNLARIMIZA EN UFAK BİR ÇÖZÜM BULUNMADI”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’la görüşmelerinde ilk sözü alan Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, yaklaşık 3 yıldır hep aynı konular ve problemler üzeriden mücadele verdiklerini ifade ederek, “Bu kadar zamandır sorunlarımıza en ufak bir çözüm bulunmadı, sendikamız grev yasaklarıyla sindirildi” dedi.

Meclis’ten geçirilmesi tasarlanan “Kamu Reformu Yasası”na işaret eden Kapısız, bu yasanın hava trafik kontrolörleri ve Sivil Havacılık Dairesi’ndeki diğer kadrolarda tıkanıklığa ve mağduriyete neden olacağını savunarak, “Bunun mutlaka çözülmesi gerek” ifadesine yer verdi.

Hava trafik kontrolörlerinin var olan özlük haklarının Sivil Havacılık Dairesi’nin yeni Teşkilat Yasası’nda nasıl şekilleneceği konusunda da endişeleri olduğunu kaydeden Cem Kapısız, kadroların alt kademelerde biriktiğini, alt kademelerdekilerin üst kadroların işini üstlendiğini savunarak, bu sorun için de çözüm talep etti.

Personel eksiklikleri olduğunu da kaydeden Kapısız, bu konuda yapılan bazı girişimleri anlatarak “Bir önceki greve gidiş nedenimiz buydu. Bu problem konusunda farkındalık var, bize vaatler de verildi” dedi.

TAÇOY: “KONUNUN İSTEMEDİĞİMİZ NOKTALARA TAŞINMADAN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında, göreve atanmasından sonra bakanlığa bağlı kurumların tüm sendikalarından randevu talebi aldıklarını ancak ivedi durumlarından ötürü ilk önce Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası yetkililerini kabul ettiğini söyledi.

Taçoy, “Arkadaşlara bildirmiş olduğunuz sorunları tek tek okudum, şimdi sizi de dinledim. ‘Başbakan taahhüt etsin’ diyorsunuz ama Başbakan ne kadar taahhüt etse de şunu bilmeliyiz ki 50 kişilik Meclis bunu istediği gibi yazar, istediği gibi de bozar. Bizim mücadele alanımızın tamamen farklı bir noktada olması gerekir” diye konuştu.

Sorunların ülkeyi kaosa ve zora sokmadan çözülmesi gerektiğini vurgulayan Taçoy, bu konuda deneyimleri olduğunu anımsatarak, konunun istenmeyen noktalara taşınmadan çözüleceğine inanç belirtti.

“Esas olan sulh olmak ve birbirimizi anlayabilmektir. Ben karşılıklı anlayıştan yanayım” diyen Bakan Taçoy, diğer sendikalarla görüşeceğini, taleplerini dinleyeceğini ve hepsini birlikte değerlendirerek bir noktaya varacağını söyledi.

TÜRK-SEN DESTEK BELİRTTİ

Öte yandan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yazılı bir açıklama yaparak Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın yarın gerçekleştirmesi planlanan grevine destek belirtti.

Bu alandaki sorunların büyüyerek devam ettiğini, hava trafik kontrolörlerinin sorunlarının sendikanın yoğun çabalarına rağmen yıllardır çözülmediğini savunan Bıçaklı, sendikanın anayasal grev hakkını her kullanmak istediğinde hükümetler tarafından grev yasağı aldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim