KTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, bu tür kazaların neden ve sonuçlarının çok iyi incelenmesi gerektiği belirtilerek, söz konusu yolun son yıllarda birçok ölümlü kazanın yaşandığı güzergah olarak bilindiğine dikkat çekildi.

Ancak, bu tür olayların erken unutulduğuna işaret edilen açıklamada, yol, araç güvenliği ve kontrolleri, ışıklandırma, sürücü kalitesi ile yeterliliği ve buna benzer unsurların masaya yatırılması gerektiği vurgulandı.

Tüm bunların çözülemeyecek noktalar olmadığı kaydedilen açıklamada, “Yeter ki sorumlular sorumluluk alsın ve eyleme geçsin. Aksi takdirde yine bir müddet herkes birbirini suçlar ve yaşananlar unutulur gider. Ta ki yeni acılar yaşanana kadar” ifadelerine yer verildi.

Bu nedenle, halkın kan bağışında göstermiş olduğu duyarlılık gibi, olayla ilgili tüm sorumlu ve yetkililerin görev üstlenerek sonuca gitmeleri gerektiğine inanç belirtilen açıklamada, hiç bir kişi veya kurumun ihmal göstererek, insanlara böylesine büyük acılar yaşatmaya hakkı olmadığı vurgulandı.
Editör: TE Bilisim