DP-UG Eski Genel Sekreteri Bengü Şonya, partinin yönetimi ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu 

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Eski Genel Sekreteri Bengü Şonya, DP-UG yönetimine zehir zemberek açıklamalarda bulundu. DP-UG’nin CTP ile ittifak yaparak sağın tek başına lideri olabileceğini söyleyen Şonya, UBP ile ittifakın hiçbir anlaşılabilir bir tarafı olmadığını savundu. Yönetimin bu şekilde kendi ayağına kurşun sıktığını söyleyen Şonya, DP-UG’nin bitirilme noktasına getirildiğini aktardı. ADA TV’de Tarafsız Taraf Programı’nda Mert Özdeş’in sorularını yanıtlayan eski Genel Sekreter, Taçoy’un yaptığı açıklamalarla parti tabanını üzdüğünü söyledi. Şonya, “Giden gitsin kalan sağlar bizimdir düşüncesinde Taçoy. Onun amacı kapağı UBP’ye atmak. Guguk kuşu gibi geri dönecekler” dedi. 

“KENDİ TABANLARINA ‘SOYTARI’ DEDİLER” 
İstifa noktasına gelen parti üyelerinin kişisel menfaatler uğruna istifa ettiğini söylemenin büyük bir haksızlık olduğunu belirten Şonya, bu kişiler için ‘Soytarı’ benzetmesi yapıldığını ifade etti. Şonya, “300 kişi toplu olarak istifa ederse, Lefkoşa’da toplantılar yapılırsa, bu kadar insanın bir şey beklediğini söylemek çok da mantıklı değildir. Siz tabana dediğiniz anda medyaya açıklar ve derseniz bunlar kendi çıkarları için yapıyorlar diye, bir o kadar sinirlenir taban size” dedi. 


“DENKTAŞ AYAĞA KALKIP KAPIYI GÖSTERDİ” 
İstifalardan hemen önce gerçekleşen toplantıda gergin anlar yaşandığını belirten 
Şonya, “MYK’dan bir arkadaş istifa edenlere gelin sizi başkanla görüştürelim dediler. Geldiler merkeze, başkanın hakaretlerine maruz kaldılar merkezde. Doğru olmayacak kelimelerle istifa ettirebildiğiniz kadar ettiriniz dedi Denktaş. Bana aktarılan Denktaş’ın kapıyı açıp insanları kovuşudur. Kapıyı öyle bir çarpmış ki bina sallandı arkalarından. Bu insanlardan ne beklersiniz siz? Böyle yapmasaydı belki olmayacaktı bu durum”açıklamasını yaptı. 

“TAÇOY’UN UMRUNDA DEĞİL” 
DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy’un istifa edenler hakkındaki sözlerinin parti tabanını incittiğini ifade eden Şonya, “Giden gitsin kalan sağlar bizimdir düşüncesinde Taçoy. Onun amacı kapağı UBP’ye atmak. Guguk kuşu gibi geri dönecekler. Genel Sekreter dediğiniz adam örgütlenmeden sorumlu en üst makamdır. Yemişliğiniz içmişliğiniz cenazesinde yanında olacaksınız. İki tane Genel Sekreter adayının önünü keserek yaptınız siz bunu. Sonucu da budur” dedi. 


“MYK ŞOVU” 
Denktaş’ın UBP’nin ittifakı bitirme kararı verdiği MYK toplantısı öncesi UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu’na elçi gönderdiğini söyleyen Şonya, son olarak şunları söyledi:“Çok şeyler gitti geldi. Merkez yönetim kurulu veya UBP’nin milletvekilleri grubu toplanmadan önce, Denktaş bir elçi göndermiştir Lefkoşa İlçe Başkanı’na. Ama hiç kaale almadı kendisini UBP. Belli bir şeyler yaptılar ve geri adım atıldı MYK şovunda. Ve UBP de kendisini rencide edilmiş hissetti tabanına karşı. 


“DP SAĞIN LİDERİ OLABİLİRDİ” 
Ben olsaydım UBP’yi hükümetin kenarından bile geçirmezdim. Onun aldığı oy, benim aldığım oy onun kaybıdır. Ben iktidardayken neden rakibimi iktidara getireyim. Demek ki siz partici değilsiniz başka bir hedefiniz vardır. Ben olsam CTP ile işbirliği yapardım yerel seçimlerde. O zaman silerdim UBP’yi. Tek başıma sağın lideri olurdum. Bu şekilde kendi ayaklarına kurşun sıktılar. Kendi kendilerini yıprattılar. Halbuki ellerinde altın fırsat vardı rakiplerini temizleme fırsatı vardı. Ama bunu değerlendirmediler.” 
(STAR KIBRIS)

Editör: TE Bilisim