Demokrat Parti Genel Sekreteri Bengü Şonya, Güney Kıbrıs’ın içinde bulunduğu ekonomik krizin, Güney’deki anlaşma istemeyen kesimler tarafından suistimal edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Şonya yazılı açıklamasında, Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulides’in açıklamalarını eleştirerek, “Kasulides’in sanki birileri kendilerinin düştüğü durumdan yararlanarak bir şeyler empoze edecekmiş varsayımlarıyla beyanat vermesi üzücüdür” dedi.

Kıbrıs Türk halkının 2001 yılında Güney Kıbrıs’la benzer bir durum yaşadığına işaret eden Şonya, bu nedenle Güney’deki durumdan yarar sağlamak gibi bir beyana rastlamanın zor olduğunu kaydetti.

Şonya, “Güneyde yaşanan ekonomik zorluklarla Kıbrıs Türk halkının uzaktan yakından ilgisi veya beklentisi yokken, Sayın Kasulides’in ‘biz ister anlaşırız, istemezsek anlaşmayız’ anlamına gelen siyasi efeliğine anlam vermekte zorlanıyoruz” dedi.

Kıbrıs’taki bir uzlaşmanın kimsenin zararına olmayacağını, tam tersine tüm ada halklarının ve bölgenin yararına olacağını dile getiren Şonya, “Uzlaşma çabalarını ertelemekten veya engellemekten vazgeçmelidir” dedi. 
Editör: TE Bilisim