Küçük Kaymaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 1963 olaylarında kaybolan bazı Küçük Kaymaklılıların Tekke Bahçesi’nde gömülü olabileceğini söyleyerek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan yardım istedi.

Yorgancıoğlu, bu bilgiyi değerlendireceklerini ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu bugün Canev Denner Başkanlığı’ndaki Küçük Kaymaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği heyetini kabul etti.

CANEV DENNER

Dernek Başkanı Canev Denner kabulde yaptığı konuşmada, 1963 olaylarından sonra değişik bölgelere dağılan Küçük Kaymaklılıları bir araya getirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Denner, 1963 olayları nedeniyle çok sayıda ailede kayıplar olduğunu da kaydetti ve kayıpların bulunması için çalışma yapılması gerektiğini anlattı.

Konuyla ilgili söz alan, Dernek yetkililerinden Ali Zeybekoğlu ve Sevgi Alibaba, Küçük Kaymaklı’da kaybolan bazı kişilerin kemiklerinin Tekke Bahçesi’nde gömülü olabileceğine dair duyum aldıklarını ifade ederek, Yorgancıoğlu’ndan yardım istedi.

YORGANCIOĞLU: “SONUÇ NE OLUR BİLEMEM AMA BU BİLGİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da yaptığı konuşmada, kayıpların bulunması konusuyla ilgileneceklerini belirtti.

“Sonuç ne olur bilemem ama bu bilgi değerlendirilmeli” diye konuşan Yorgancıoğlu, bulunan her kayıpla geçmişle bağ kurulup geleceğin sahiplenildiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, “Kaymaklı’yı bu kadar seven insanların bir araya gelmesi Kaymaklı için önemli” diyerek, dernek yetkililerine faaliyetlerinde başarılar diledi. 
Editör: TE Bilisim