Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), son yapılan istihdamların hukuk dışı olduğunu, bunların yerinde adaletli ve ihtiyaçlara göre tam istihdam politikası gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel  yaptığı yazılı açıklamada, “Sadece istihdamlar, vatandaşlıklardan bile rejimin paçasının yakalanabileceği unutulmamalıdır. birlikte başarmalı, umutsuzluğa yenilmemeliyiz” dedi.

Açıklamasında Kuzey Kıbrıs’taki rejim ve sistemin iflas ettiğini ileri süren Gökçebel, bu rejimi kuran mentalitelerin tarihe gömülmesi gerektiğini  savundu.

Temel insan haklarının güvence altına aldığı bir yapı oluşturulmadan, çözüm ve barışla Kıbrıs Türk toplumu dünyayla entegre edilmeden sorunların çözümlenemeyeceğini ifade eden Gökçebel, KTHY, LTB ve UBP kurultayında yaşananlara yönelik eleştirilerde bulundu.

Yaşanan sorunların hesabını çalışanların ve halkın vermeye başladığı görüşünü dile getiren Gökçebel, hesap vermesi gereken AKP ve UBP hükümetleri ile Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun  halkı enayi yerine koyduğunu iddia etti.

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, yapılması gerekenin geçici, adil olmayan, hukuk dışı istihdamlar yerine adaletli ve ihtiyaçlara göre tam istihdam politikasının gündeme getirilmesi olduğunu kaydetti.

Umutsuzluğu yenilmeden birlikte başarmak gerekliliği üzerinde duran Gökçebel, “Bütün işsizler, yoksullar, kadınlar, trafik mağdurları, kalp, kanser yakınları, çiftçiler, öğrenciler, çalışanlar, esnaf, çobanlar... bu rejime isyan bayrağını açmalıdır” dedi.

Gökçebel, sadece istihdamlarla vatandaşlıkların bile rejimin paçasını yakalayabileceğinin unutulmamasını istedi.

Editör: TE Bilisim