DAÜ Yapay Zeka Zirvesi'24 yarın yapılacak DAÜ Yapay Zeka Zirvesi'24 yarın yapılacak

Arıklı, yeni hava yolu şirketiyle ilgili bazı gelişmelerin olduğunu ve görüşmeler yapmak için Ankara’dan İstanbul’a gittiğini belirterek, yarın adaya döneceğini söyledi. “Elimizden geleni yapıyoruz… Ekonomik kriz bizi etkilediği gibi Türkiye’yi de etkiledi” diyen Arıklı, hava yolu şirketlerinin zor durumda olduğunu belirtti, yeni havayolu için hedefin Mart 2023 olduğunu kaydetti. 2022 Mali ve İktisadi İş Birliği Protokolü’ne işaret eden Arıklı, “Bu protokol, KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlayacak en önemli unsurlardan bir tanesi. Açıklandığında göreceksiniz, son derece dikkatli hazırlanmış ve iyi çalışılmış bir protokol” dedi.

Arıklı, “Hiçbir bahanemiz yok, Meclis’te sayısal çoğunluğumuz da var, dolayısıyla şimdi icraat zamanı” ifadelerini kullandı. Bakan Arıklı, “Bu konuyu iç politika malzemesi haline getirmek isteyen kesimler, aslı astarı olmayan şeyler söylüyorlar. Mesela 13. Maaş… hayat pahalılığı gibi… Ancak protokolün bu konularla alakası yok. İnanın ki hiçbiri sürpriz değil, güneşin altında saklı herhangi birşey yok. Hangi konuda reforma ihtiyacımız varsa o yazıyor. Yapılacak icraatlar belli. Yıllardan beri imzalanan bütün protokollerde olan şeyler burda da var” dedi.

Arıklı, “Özellikle kamuda ve diğer alanlarda reforma ihtiyacımız var, zaten bunları yapmamız gerekenlerdir. KKTC’de mevcut sistem artık sürdürülemez, bitmiştir. Devamı mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Yeni havayolu konusunda Avrupa’da da firmaları olan bir havayolu şirketi ile görüştüğünü ortak bir noktada buluşmak için çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Arıklı, kısa süre içerisinde netice alacaklarına inanç belirtti.BRT

Editör: Haber Merkezi