Kaya Holding (Kaya Grubu) KKTC Bölge Müdürü Nihat Berkan, “Bafra Bölgesi’ne diğer paydaşlarla birlikte uygulamalı turizm oteli yapmaya varız” dedi.

Berkan, dün YENiDÜZEN Gazetesi’ni ziyaret etti, YENiDÜZEN Genel Müdürü Cenk Mutluyakalı, Yayın Koordinatörü Tayfun Çağra, Yazı İşleri Müdürü Mert Özdağ ve Haber Müdürü Fayka Kişi ile sohbet etti.

Berkan görüşmede yaptığı konuşmada, basınla ilişkileri geliştirmek için ziyaretler başlattıklarını ifade etti.

Berkan, Bafra Bölgesi’nde yaşadıkları sorunlardan, Karaoğlanoğlu’ndaki tartışmalı otel inşaatına, turizm için endişe ve projelerine dair birçok konuda düşüncelerini dile getirdi.

Bafra Bölgesi’nde çalıştıracak insan bulamadıklarını ama buna rağmen otelde çalışanların yüzde 60’nın KKTC vatandaşı olduğunu kaydeden Berkan, “Önemli olan üniversite bitirmek değildir bu sektörde, sektörün içinde yetişmiş olmaktır” dedi.

Üniversite bitiren bir gencin otelde en alt kademede çalışmak istemediğini, yönetici pozisyonda işe başlamak istediğini kaydeden Berkan, “Ben hep şunu söylüyorum bu mesleği sektörde öğrenmek gerekir. Eskiden Kumyalı Uygulamalı Turizm Oteli vardı, şimdi farelere emanet. Oysa uygulamalı bir otel olsa orada biz 15 yaşından gençleri alsak, bu sektör için geliştirsek turizme de eleman yetişmiş oluruz. Biz buna katkı koymaya hazırız” ifadesinde bulundu.

Türkiye’den gelen suyun bölge için de otel için de yeterli olmadığını da söyleyen Berkan, “Pompa sisteminde bir yanlışlık yapıldı. Bölgeye gelen su yeterli değil. Şimdi Türkiye’den yeni pompa gelmesini bekliyoruz” dedi.

Kaya Gruba’a ait Karaoğlanoğlu Bölgesi’ndeki otel inşaatı ile ilgili olarak da Berkan, “Biz yeri alırken, kahverengi bölge olduğunu biliyorduk. Ama siyasiler ile görüşmemizde mavi bölge olacağı söylenmişti. Emirname çıkmadan 5’nci katı çıkmakla hata yaptık. Siyasilerin sözüne baktık oysa emirnameyi bekleseydik hiç bu sorunlar yaşanmayacaktı” şeklinde konuştu.

(YENİ DÜZEN)
Editör: TE Bilisim