LTB’den yapılan açıklamaya göre, görüşmeye Dernek Başkan Ferdiye Ersoy ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Gülden Plümer Küçük katıldı.

ERSOY: “HALKA HİZMETTE YEREL YÖNETİM-STÖ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkan Ferdiye Ersoy, derneğin çalışmaları ile ilgili Başkan Fellahoğlu’na bilgi verirken geçmiş dönemde belediyenin derneğe çok değerli katkılar yaptığını belirterek LTB’ye teşekkür etti.

Lefkoşa Anneler Merkezi, Kadın Kütüphanesi gibi çalışmalarının bulunduğunu, yurtdışında kendi alanlarında birçok uluslararası konferansa katıldıklarını dile getiren Ersoy, ekip ruhu ile derneğin çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

Anneler Merkezi’ni de Arabahmet’te bulunan merkeze taşıdıklarını ve bu çalışmaların burada süreceğini belirten Ersoy, Anneler Merkezi’ne özellikle bölgeden çok sayıda kadının katılarak çeşitli sosyal-eğitsel çalışmalarda yer aldığını kaydetti. Halka hizmette yerel yönetim-STÖ işbirliğinin önemine vurgu yapan ve bundan sonra da LTB ile işbirliğine devam etmek istediklerini ifade eden Ersoy, zor bir dönemde göreve gelen Başkan Fellahoğluları’na görevinde başarılar diledi.

FELLAHOĞLU: “SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALARIN STÖ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMESİ DOĞRU BİR YÖNTEM”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu da derneğin genelde toplum, özelde de Lefkoşa için çok değerli çalışmalar yaptığını kaydederek bu çalışmaların devamını diledi.

Sivil toplumun halka hizmet konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu ve sosyal, kültürel çalışmaların sivil toplum örgütleri tarafından yürütülmesinin çok doğru bir yöntem olduğunu vurgulayan Fellahoğlu, Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin de kısıtlı imkanlarla çok iyi işler yaptığını kaydetti.

LTB’nin de zor bir dönemden geçtiğini ve normalleşme sürecine girdiğini anımsatan Fellahoğlu, imkanlar ölçüsünde derneğe katkı yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim