Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın (SSTB), Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği şiir, kompozisyon, resim, fotoğraf ve anı fotoğraf yarışmalarında başarılı olanlara ödülleri dün akşam törenle verildi.

“Gençlerin doğru bilgiye giden yoldaki araştırmacı yönlerini ortaya çıkarmak, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının gelişmesine katkıda bulunmak” amacıyla düzenlenen yarışmaların ödül töreni Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Sosyal Tesisler Gazinosu’nda saat 19:00’da yer aldı.

Törene Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz ile Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da katıldı. Ödül töreninde öğrenci, öğretmen, müdür ve seçici kurul üyelerinden oluşan toplam 123 kişiye ödüllerinin yanı sıra takdir belgesi, teşekkür belgesi, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Soma’da hayatını kaybeden madenciler için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş ile Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu birer konuşma yaptı.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından yarışmaya katılşan eserlerin yer aldığı sergi gezildi. Tören düzenlenen kokteyille tamamlandı.

ALAKUŞ

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu tür yarışmalarda sivil savunma konularının yanı sıra gençlerin aile, yurt sevgisi, çalışkanlık ve çevreyle ilgili duyarlılıklarının artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Alakuş bu yarışmalarla gençlerin, derslerinden kalan zamanlarını birey olarak gelişimlerine fayda sağlayacak sosyal ve kültürel aktivitelere katılarak, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine fırsat verilmeye çalışıldığını belirtti.

Alakuş, bu yıl düzenlenen resim yarışmasına 93 okuldan 7500 eser, şiir yarışmalarına 20 okuldan 134 eser, kompozisyon yazma yarışmalarına 16 okuldan 549 eser, fotoğraf yarışmalarına ise 19 okuldan 672 eser katıldığını söyledi.

Fırat Alakuş yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlere ilgilerinden dolayı teşekkür de etti.

ARABACIOĞLU

Mili Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da konuşmasında, Soma’da yaşlanan maden faciasından dolayı yasta olduklarını kaydetti ve hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa ve ailelerine de sabır diledi.

Öğrencilerin çeşitli sosyal konularla ilgili farkındalıklarını ortaya çıkarmak için Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak girişimiyle yarışmalar yapıldığını söyleyen Arabacıoğlu, öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik etti.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinci gelenlere 500; ikinci gelenlere 300; üçüncü gelenlere de 200 TL’lik para ödülü; öğretmen ve okul müdürlerine de çeşitli hediyeler ve teşekkür belgesi verildi.

YARIŞMALAR VE BAŞARILI OLANLAR

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, “Ortaokul ve Liselerarası 24’üncü Şiir ve Kompozisyon Yazma Yarışması”, “İlkokullararası 6-8 yaş grubu ile 9-11 yaş grubu 25'inci Resim Yarışması”, “İlkokullararası 4-5 yaş grubu 1’inci Resim Yarışması”, “Liselerarası 2'inci Fotoğraf Yarışması” ve “Ortaokullararası 1'inci Anı Fotoğraf Yarışması” düzenlemişti.

4/5 yaş ana sınıf kategorisi resim yarışmasında birincilik ödülü Melike Akyol’a; 6/8 yaş grubu resim yarışmasında birincilik ödülü Ela Özder’e; 9/11 yaş grubu resim yarışmasında birincilik ödülü Hayat Antel’e verilirken, resim yarışması jüri özel ödülüne Şeyda Sarmış layık görüldü.

Ortaokullar Arası şiir yarışmasında birinciliğe Hayriye Abay, Liseler Arası Kompozisyon Yarışmasında birinciliğe Seval Oktay, Ortaokullar Arası Anı Fotoğraf Yarışmasında birinciliğe Başar Sami Biren ve Liseler Arası Fotoğraf yarışmasında ise birinciliğe Dilara Akpınar layık görüldü. 
Editör: TE Bilisim