Avrasya’nın Türk dili konuşan coğrafyasında dili, tarihi ve kültürü ortak olan halklar arasında kardeşliği güçlendirmek amacıyla kurulmuş olan uluslararası kültür ve sanat teşkilatı TÜRKSOY, Türk diline ve TÜRKSOY faaliyetlerine her ülkede en fazla katkıda bulunan basın yayın kuruluşlarına, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği törenle, basın onur belgelerini verdi. KKTC adına onur belgesi Sivil Savunma Radyolarına verildi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi salonlarında düzenlenen tören 11 Mart Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Açılışı Kazak müzisyen Mukan Tölebayev adına ithaf edilen törende TÜRKSOY, Kültür Dairesinin de önerisiyle, KKTC adına ödülü Sivil Savunma Radyolarının TÜRKSOY faaliyetlerine yapmış olduğu katkılar nedeniyle Radyolardan da Sorumlu Yönetim Müdürü Ali Gürtekin’e verdi.

KKTC’nin yanı sıra, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkiye, Başkurdistan, Gagavuz Yeri ve Tataristan’dan gazetecilerin ödül aldığı geceye Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye-Kazak Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Haluk İpek, Kazakistan Cumhuriyeti Parlamento Senatosu Sosyal ve Kültür Gelişim Komitesi Başkanı, Milletvekili Ahan Bijanov ve TC Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik adına bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan katıldı.

Editör: TE Bilisim