"G.SAYDAM & Co olarak, 14 Mart 2020 tarihinde COVİD-19 salgını nedeni ile 55 çalışanımızın sağlığını göz önünde bulundurarak Şirketimizi kapattık. Sonrasında Hükümet Mali Müşavir’lerin (tıpkı Gümrük Komisyoncuları v.b işletmeler gibi) Devlet adına “VERGİ TOPLAMASI” için açık kalması kararını aldı. COVİD-19 tehdidi dikkate alınarak, 2-3 çalışanımıza tüm sağlık güvenliği sağlanarak yüzlerce müşteriye ait yatırımlar yapılmıştır.

Halen de %90 müşterimiz kapalı olsa dahi bu işlemler yapılmaya devam etmektedir. Buna karşın Çalışma Bakanlığı Şirketimizi “Açık İşletme” olarak nitelendirip, 15 Mart sonrası çalışan-çalışmayan tüm personellerimiz için SSK-İhtiyat-Paye v.b tüm yatırımların tam yapılmasını ve açıklanan hiçbir teşvikten yararlanılmayacağını defaten kamuoyuna duyurmuştur.

Bu noktada; G.Saydam & Co olarak, Devlet adına Vergi toplayabilmek adına kadromuzun %8 ile çalışıp tüm personel maaşlarını ödemiştir. Nisan 2020 döneminde de hiçbir gelir elde etmeksizin ve çalışmaksızın devlete olan tüm yükümlülüklerin ödenmesi ve katkı – teşvik alınmaması ile ilgili olarak;
Çalışma Bakanlığının bu uygulamayı değiştirmemesi 
durumda; G.SAYDAM &CO, bugüne kadar 26 yıldır bir gün dahi aksatmadan yerine getirmiş olduğu Kamuya ait Yükümlülüklerini, bugünden itibaren “KAMUYA AİT HİÇBİR ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞMÜZÜ YAPMAYACAĞMIZI ve bu bedeller ile çalışan 55 personelinin maaş ödemeleri için kullanacağını beyan ederiz..."

Editör: TE Bilisim