KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Coronayla mücadelede ciddi bir önlem olarak alınan karantina kararı sürdürülebilirliğini kaybetti.

Ülke maliyesine de  ciddi anlamda maddi yük oluşturan sistem, sistemsizlik nedeniyle amacından çıktı.

Geçtiğimiz gün Lefkoşa - Gazimağusa Anayolu'nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 24 yaşındaki Fatma Kaşıkcı’nın karantinadan izinsiz ayrıldıktan sonra kaza yaptığı ortaya çıktı.

Londra’dan adamıza gelen ve karantina süresini River Side Hotel’de geçiren Fatma Kaşıkçı’nın karantina otelinden kaçtıktan sonra kaza yapması hem üzdü hem de  şaşkınlık yarattı.

Evde karantina sistemine bir türlü geçilemeyen ülkemizde karantina merkezlerinde ülkeye gelenleri konuk etmek gün geçtikçe daha da zorlaşıyor.

Sağlık Bakanlığı dün aldığı bir kararla Türkiye ve İngiltere’nin de arasında bulunduğu B grubu ülkelerden, en fazla 3 gün kalma şartıyla, karantina uygulaması olmaksızın ülkeye giriş yapma hakkı tanıdı.

3 günlük karantinasız giriş kararı karantina otellerinde kısmi bir rahatlama getirecek olsa da bu kez de virüsün tekrar yayılma ihtimali ortaya çıkıyor.

Dünyanın birçok ülkesinde ya telefona yüklenecek bir aplikasyonla ya da bileğe takılacak bir kelepçe ile Covid hastalarının kendi evlerinde müşahede ediliyor.

Güney Kıbrıs'ta da şu an bu yöntem uygulanıyor.

Ev karantinasına yönelik adımın sağlık Bakanlığı tarafından ne zaman atılacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim