Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılı “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı ” 6 Haziran tarihinde saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi kampusunda tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

Sınava katılacak olan öğrencilerin en geç 5 Haziran tarihine kadar Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü Kayıt-Kabul merkezinde sınav kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, KKTC liselerinden mezun veya bu yıl mezun olacak olan KKTC vatandaşı öğrenciler, Öğrenci Yerleştirme ve Burs sıralama sınavında Yakın Doğu Üniversitesinde bulunan 15 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunda bulunan 145 lisans ve ön lisans programı ile Girne Üniversitesi’nde bulunan 4 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokuluna bağlı 15 bölümü öğrenciler tercih etme ve yerleştirme hakkına sahip olacak.

Sınava katılacak adaylar hem Yakın Doğu Üniversitesi hem de Girne Üniversitesi için üçer bölüm tercihi yapabilecekler. Sınav sonucuna göre öğrenciler tercih yaptıkları her iki üniversitenin bölümlerinden birine sınav sonucuna göre yerleştirilecekler.

Kolejlerden mezun olan veya olacak olan öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE O’Level, SAT, ACT, sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebilecek.

Ticaret Lisesi, Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi çıkışlı öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi ön lisans ve ilgili lisans programlarına sınavsız geçiş hakkına sahip olacaklar.

İlgili adayların ön kayıt işlemlerini 5 Haziran tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.

Adayların, sınav başvurusu için KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 adet vesikalık resim, 50 TL sınav harcı ile Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğüne başvurmaları isteniyor.

Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na başvuracak adaylar 2236464 numaralı (dahili:215-403-377) telefondan veya www.neu.edu.tr ile www.girne.edu.tr web sitelerinden detaylı bilgi alabilir. 
Editör: TE Bilisim