Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, 13 Ekim Perşembe akşamı Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirilecek Frank Sinatra 100 Yaşında Konseri’nde ünlü tiyatro sanatçısı ve aktör Cihan Ünal da solist olarak sahne alacak.

Can Sözer yönetiminde Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın eşlik edeceği Frank Sinatra konserinde solist olarak Cihan Ünal ile birlikte, tanınmış Kıbrıslı Türk müzisyen Hüseyin Altan, Frank Sinatra repertuarından New York New York, Strangers in the Night, My Way, Blue Moon, All of Me, Girl from Ipenamea, Time After Time gibi hit olmuş şarkıları seslendirecek.

Festival; 17 Ekim’ de Golden Horn Brass Quintet Konseri, 21 Ekim’ de Papageorgio String Quartet Konseri, 25 Ekim’de Emre Yavuz Piyano Resitali, 28 Ekim’de Arman Ratip Uzay Müziği Piyano Resitali ile devam edecek ve 31 Ekim’ de dünyanın en önemli piyanistleri arasında ilk sırada kabul edilen Piyanist İdil Biret’in solist olarak yer alacağı Ali Hoca yönetimindeki KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri ile sona erecek.

Tüm konserler Bellapais Manastırı’nda saat 20.30’ da başlayacak. 31 Ekim’ deki kapanış konseri halka açık ve ücretsiz, diğer konserler ise biletli olarak izlenebilinecek.

30 TL’ den satışa sunulan biletler Tüm Deniz Plaza’ ardan, Dome Hotel, Kybele Restaurant, Bellapais Gardens Hotel ve konser akşamları Bellapais Manastırı girişinden temin edilebilinecek.
Editör: TE Bilisim