Sağlık Bakanlığı’nın ‘Şimdi Kan Verme Sırası Sizde’ sloganıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla projelendirdiği Kan Donör Veri Bankası'nın açılış etkinliği, 28 Nisan Pazartesi günü saat 10.00'da Cumhuriyet Meclisi'nin ev sahipliğinde yapılacak.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi’nin bahçesinde saat 15.30’a kadar devam edecek etkinlik, halka açık olacak ve kan vermeye müsait gönüllü yurttaşların kan bağışı yapmalarına da olanak sağlanacak.

ÜST DÜZEY KATILIM BEKLENİYOR

Açıklamada, Kan Donör Veri Bankası’nın açılışının ve tanıtımının yapılacağı etkinliğe kapılarını açan KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin gün boyu üst düzeyde konukları misafir edeceği kaydedildi.0

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’nın yanı sıra etkinliğe, Bakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, üst düzey yöneticiler, sivil toplum örgütü temsilciler, sanatçılar, gazeteciler, köşe yazarları ve gönüllü kan bağışçılarının katılması bekleniyor.

ETKİNLİKTE KAMU SPOTU DA ÇEKİLECEK

Açıklamada, televizyon kanallarında yayımlanmak üzere, kamu spotu çekimlerinin de yapılacağı kaydedildi. Ayrıca, Lefkoşa Belediye Orkestrası da etkinlik boyunca canlı müzik performansı sergileyecek.

AD SOYAD KAN GRUBU --->2323

Kan vermek isteyen gönüllüler 28 Nisan’dan itibaren, KKTC Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde oluşturulan Kan Donör Veri Bankası’na, Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323’e isim soy isim ve kan gruplarını yazarak, ücretsiz olarak SMS atabilecek.

KAN DONÖR VERİ BANKASI HAKKINDA

Açıklamaya göre, Kan Donör Veri Bankası, kan ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla verileri toplayacak, ihtiyaç olduğu zaman ulaşılabilmesini sağlayacak bir kan veri bankası olacak. Kan vermek için yapılan başvurular kan bankasına aktarılacak, Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından donörlere ulaşılarak kan alınması sağlanacak. 
Editör: TE Bilisim