KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU
21.03.2013 tarihinde, Gazimağusa'da, Akyar Sınır kapısından GKRY Bölgesinden KKT'ye giriş yapan bir araçta polis tarafından yapılan kontrolde, araç içerisinde bulunan Y.T.(E-19), A.D. (E-18) ve A.V.(E-29)’nun tasarrufunda yaklaşık 12 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alınmıştır. ve hassas terazi bulunarak emare alınmıştır. Adı edilenler tutuklanmıştır. Soruşturma devam eder.

İZİNSİZ KAZI YAPMAK VE KANUNSUZ ESKİ ESER TASARRUFU
2013 yılı Ocak ve Mart ayı içerisinde, Çayırova’da, “Valya Mevkiinde” A.Y.(E-25), L.O.(E-32), E.B.(E-25) ve C.A. (E-27), Ö.Y. (E-32) ve Y.Ç (K-18)’in eski eser bulmak için izinsiz kazı yapıp, Geometrik Döneme ait muhtelif eski eserleri kanunsuz olarak tasarruflarında bulundurdukları tespit edilmiştir. Adı edilenler tutuklanmış olup soruşturma devam etmektedir.

GECELEYİN EV AÇMA
21.03.2013 tarihinde, saat 21:00 sıralarında, Girne’de Ahmet MADENCİOĞLU’na ait ikametgaha D.A.(E-33), M.H.(E,32) ve A.Ş.(E-25) tarafından girilip, konu ikametgahtan herhangi bir şey çalınmadan çıkış yaptıkları tespit edilmiştir. Adı edilenler tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KASTİ HASAR (GELİŞME)
21.03.2013 tarihli Basın Bülteninde, 21.03.2013 tarihinde, Gemikonağı’nda, bir şahsa ait ikametgahın avlusu içerisinde park halinde bulunan FT 625 plakalı jeep araç üzerine yanıcı madde dökülüp ateşe verilmek sureti ile kasten ve kanunsuz olarak hasara uğratıldığı bildirilmişti.
Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, bahse konu aracın sahibi M.T. ve eşi Ç.T. sigortadan para almak gayesi ile söz konusu aracı T.Ç.(E-30)’ye yaktırdıkları tespit edilmiştir. Adı edilenler tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

SAHTE PARA TASARRUFU, TEDAVÜLE SÜRME VE SAHTEKARLIKLA MAL TEMİNİ
21.03.2013 tarihli Basın Bülteninde, “Sahte Para Tasarrufu, Tedavüle Sürme ve Sahtekarlıkla Kredi ve Mal Temini” suçlarından Güzelyurt’da tutuklu bulunan T.B (K-24) A.B.(E-31) ve A.A.(K-26)’nın yapılan ileri sorgulamalarında; 20.03.2013 tarihinde, Güzelyurt bölgesinde faaliyet gösteren yedi farklı iş yerinden yaptıkları alış verişlere karşılık tasarruflarında sahte olarak bulundurdukları A 126872902 seri numaralı 200 TL’lik banknotlardan verip tedavüle sürerek, para üstü olarak toplam 1195,5 TL'yi sahtekarlıkla temin ettikleri tespit edilmiştir. Adı edilenler tutuklu olup, soruşturma devam etmektedir.

ELEKTRONİK HABERLEŞME YASASINA AYKIRI HAREKET
21.03.2013 tarihinde, Lefkoşa’da, "FİTEX Market", “10. yıl çay bahçesi”, “Babacan İnternet Cafe”, “Ceygül Market “ ve “Mendori İnternet Cafe” isimli iş yerlerinde polis tarafından yapılan kontrollerde, yetkili kurumundan yetkilendirme belgesi olmadan "Tele Kutu” olarak bilinen telefon ve ses hizmeti alt yapısı kurup cihazlar temin edilerek, internet üzerinden sesli görüşme hizmeti verdikleri tespit edilmiştir. Bahse konu iş yerleri işletmecileri hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.
YANGIN
22.03.2013 tarihinde, 01:30 sıralarında, Gazimağusa'da, Simge AKDENİZ'e ait ikametgahın oturma odası içersinde henüz tespit edilmeyen nedenden dolayı bir yangın çıkmıştır. Çıkan yangın sonucu oda içerisinde bulunan; televizyon, koltuk takımı, halı, elektrikli ve tüp gazlı sobalar yanarak zarar meydana gelmiştir. Soruşturma devam etmektedir.
 
Editör: TE Bilisim