Meclis Başkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber mesajında, Kıbrıs’ta yaşayabilir, adil, kalıcı, karşılıklı güvene dayalı, geçmiş acıların bir daha tekrarlanmayacağı, güven içinde yaşanabilecek barışın daim olduğu bir çözümün arzulandığını ifade etti.

Siber mesajında şunları ifade etti:

“1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, savaşların olmadığı bir dünya arzumuzu sürekli olarak ifade etmemize rağmen maalesef her gün savaş ve çatışma haberleri ile uyanmaya devam etmekteyiz. Yaşamlarını yitiren suçsuz insanlar, geride kalanların dinmeyen acısı, yurtlarını terk etmek zorunda kalıp bilinmeze doğru yola çıkan ailelerin çaresizliği hepimizi derinden üzmektedir.

İnsanlık için yüz karası olan savaşın ne anlama geldiğini, yakın tarihi acılarla dolu olan bizler çok iyi biliyoruz. Geçmişte ülkemizde yaşanan savaşın çirkin yüzüne, üzerinden onca yıl geçmesine rağmen açılan bir kuyuda, bir kazıda, bir haberde, bir yaşam öyküsünde ürpererek tanık oluyoruz.

Savaş, yalnızca geçmişteki ya da bugünkü mağdurlarını değil, süreğen etkisiyle sonraki kuşakları da etkileyen ağır bir travmadır.

Ülkemizde, yaşayabilir, adil, kalıcı, karşılıklı güvene dayalı, geçmiş acıların bir daha tekrarlanmayacağı, güven içinde yaşanabilecek barışın daim olduğu bir çözümü arzuluyoruz.

Bu güzel adada, halkların eşit egemenliğine dayalı, karşılıklı anlayış ve toplumsal haklara saygı çerçevesinde bulunacak adil bir çözümün yaşatılması en büyük arzumuzdur.

Öncelikle toplumsal iç barışın da kanıksanacağı barış kültürünün, adamıza ve içinde bulunduğumuz coğrafyaya geleceğe yönelik bir umut getirmesini diler, tüm insanlığın savaşa ve şiddete karşı içtenlikli ve onurlu bir dayanışma içinde olmasının önemini bir kez daha vurgularım.”
Editör: TE Bilisim