Kıbrıs müzakerelerinin görüşüldüğü masada barış kültürünü savunan ve barış dili konuşan bir liderlikle çözüme ilerleme arzusunda olduklarını kaydeden Siber, çözümden önce toplumların barışması için de cesur ve önemli adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ve Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (TEL-SEN)’i ziyaret etti. Siber’e ziyaretlerinde, CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer, CTP-BG Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK üyesi Ali Gulle ve Kadın Örgütü yöneticilerinden Oya Barçın eşlik etti. Cumhurbaşkanlığı makamını güven duyulan bir yer haline getirme amacında olduklarını dile getiren Siber, hak, adalet ilkesini yüceltmek için çalışan bir makam olacağını söyledi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ KARAR MEKANİZMALARINA KATILACAK

Siber, 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde karar mekanizmalarına yeni olgular katacaklarını belirtti. Bugüne kadar karar mekanizmalarında hep siyasetçiler ve bürokratların olduğunun altını çizen Siber, sivil toplum örgütleri ve akademisyenleri güçlü şekilde bu sürecin içine katacaklarını anlattı. Siber ayrıca güven eksikliği bulunan Kamu Hizmet Komisyonu’nun da demokratik ve adil bir yapıya kavuşturulacağını açıkladı. CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da gerek Kıbrıs sorununun çözümünde gerekse demokrasi ve adaletin tesisinde mevcut cumhurbaşkanının ötekileştirici şekilde davrandığını, sivil toplum örgütleri arasında ‘benden olan ve olmayan’ ayrımı yaptığını belirtti.

KIBRIS KONUSUNDA ATILIM ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULACAK

KTAMS’ın ardından Türk-Sen’i ziyaret eden CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çözümünde Atılım Çalışma Grubu oluşturacaklarını ve bu grupla müzakereleri yürüteceklerini söyledi. Toplumların barışmaması halinde varılacak çözümün hayata geçemeyeceğini kaydeden Siber, çözümü masada liderlerin yapacağını ancak önce toplumların barışması gerektiğine değindi. Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı da sendika olarak her zaman emek ve barıştan yana olduklarını, bu yönde tavırlarının net olduğunu söyledi. Bıçaklı, Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de tutumlarını buna göre belirleyeceklerini belirtti.

GÜNLÜK YAŞAMA YÖNELİK ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURACAĞIZ

Belediye Emekçileri Sendikası’nı da ziyaret eden CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, cumhurbaşkanlığı makamında bu kez bir ilk yaşanacağını ve ilk defa bir cumhurbaşkanının iç konulara da müdahil olacağını söyledi. Günlük yaşamı iyileştirmeye yönelik çalışma grupları oluşturup bu gruplarda projeler üretileceğinin altını çizen Siber, Meclis Başkanlığı’nda da hali hazırda altı büyük proje yürüttüklerini, bu projelerin cumhurbaşkanlığında yapacakları için referans olduğunu kaydetti. Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Ulus Arpalıklı da BES olarak yedi belediyede örgütlü olduklarını ancak en sorunlu belediyenin LTB olduğunu ifade etti. Sosyal güvencesiz çalıştırıldıklarını aktaran Arpalıklı, LTB’nin içinde yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını talep etti.

KAÇ GÜN MAKAMDA OTURDUĞUNUZ DEĞİL NE KADAR İŞ YAPTIĞINIZ ÖNEMLİ

Tel-Sen ziyaretinde Başkan Tamay Soysan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Siber, burada hayata geçirdiği ve geçireceği projelerin detaylarını anlatarak makamların icraat yapmaya engel olmadığını, bir makamda kaç gün oturulduğunun değil, ne kadar iş yapıldığının önemli olduğunu söyledi. Siber, toplumun yarısından fazlasını oluşturan kadınların toplumun değişim talebini karşılamak için sandığa gideceğine inanç belirterek eski sorunlara yeni çözümler getireceklerini kadınların her kademede daha etkin yer almaları için çalışılacağını kaydetti.


Editör: TE Bilisim