Ülkede çözüm bekleyen konular olduğunu söyleyen Başbakan Siber, yapılması gerekenler için herhangi bir engel bulunmadığını söyleyerek, “Devlette dakikalar, saatler çok daha önemlidir. Büyük bir sorumluluk altında bütün topluma hizmet ediyorsunuz. Ülkede bekleyen, yapılacak çok iş var. Sorunları biliyoruz. Bugüne kadar bu sorunlar için ‘yapılması gerekir’ deniyor ama sözde kalıyordu. Bu konuda iddialı konuşmak istiyorum. Yapılması gereken her şeyin yapılmaması için bir engel yoktur” dedi.

“TARIM İLAÇLARI ARTIK KONTROLLÜ KULLANILACAK”

BRT’yi ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Başbakan Sibel Siber, Bakanlar Kurulu’nun yarın toplanarak, yeni kararları kamuoyuna açıklayacağını, özellikle tarım ilaçlarının kontrollü kullanımı konusunda karar üreteceklerini kaydetti.

Siber,“Bakanlar Kurulu’nda tarım ilaçlarıyla ilgili yeni önergelerimiz var. Biliyorsunuz geçenlerde sultani üzümde yüksek dozda tarım ilacı bulundu. Toplumun en büyük tehlikelerinden, risklerden birisi. Bu konuda ne tür adımlar attığımızı yarın halkımızla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“YANGIN HELİKOPTERİ ALIMI KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR”

Başbakan Siber, bir soru üzerine, yangın helikopteri alımı konusunda da ciddi çalışmaların başladığını belirtti ve konuyla ilgili ilerleme sağlanması, somut veriler ortaya çıkmasıyla kamuoyuna gerekli açıklamanın yapılacağını ifade etti.

“BRT GÖZBEBEĞİMİZDİR.....ÇOK İYİ KORUNMALI”

BRT’nin haberine göre, kurumu ziyaretinde Müdür Mete Tümerkan’dan bilgi alarak bazı programlara katılan Başbakan Siber, TRT ile imzalanan protokolle hayata geçecek son teknoloji stüdyo ile ülkeye ve yayıncılığa önemli katkı sağlanacağını belirtti.

Yatırımlar ve gelişmelerle birlikte çalışanların huzurla işlerini yapmasının önemine değinen Siber, “BRT gözbebeğimizdir. Çok iyi korunmalı, organize olmalıdır. Gelecek için, şimdi ve her zaman için BRT önemini koruyacak bir kurumdur. Demokrasi adına yapacağı çok katkılar var. O yüzden ayrı bir önem taşıyor” dedi.

BRT Müdürü Mete Tümerkan da, “Tüm arkadaşlarımızın gayreti ile birlikte BRT’nin ekranını 60 gün içinde değiştirdik. Ardından hükümetlerin desteğiyle büyük hedefler ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim