Başbakan Sibel Siber, orman yangınlarına karşı yaz aylarında yangın söndürme helikopteri kiralanması için hükümette konsensüs sağlandığını; resmi girişimlerin de başladığını açıkladı.

Siber, zirai ilaçların, ziraat mühendislerinin vereceği reçetelerle alınıp kullanılabilmesi için geçen hafta Bakanlar Kurulu’ndan tüzük geçirildiğini kaydederek, bitkisel ürünlerin tarladan sofraya sağlıklı olmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Sibel Siber başkanlığında toplandı. Başbakan Siber, toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, çevre felaketleri, orman yangınları, gıda güvenliği ve geçmiş hükümetlerin kararlarıyla arazi kiralamaları konularında açıklamalar yaptı.

KRİZ YÖNETİMİ

Çevre felaketlerine karşı kriz yönetimi oluşturulması için çalışmalarının sürdüğünü bildiren Başbakan Sibel Siber, bu felaketlerin bir daha yaşanmaması için önlemler üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Siber, orman yangınlarına karşı her bölgede Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın ortak çalışmasıyla yangın emniyet şeritleri açılacağını ifade ederek yangın helikopterinin yüksek yerlerdeki yangınların söndürülmesi için gerektiğini ve başarısının yadsınamayacağını kaydetti.

Siber, bilirkişilerden yaptıkları araştırmaya göre yangın söndürme helikopterinin kiralanmasının mali yönden daha uygun olacağını anlatarak, yaz ayları boyunca kiralanması için konsensüs sağlandığını; resmi girişimlerin başlatıldığını, somutlaştığında halkla bilgi paylaşacaklarını ifade etti.

“DÜN HAYIR DİYORDUM... BUGÜN DE...”

Başbakan Sibel Siber, gıda güvenliğiyle ilgili konulara değinirken “Manavdan aldıklarımızı gönül rahatlığıyla tüketebilir miyiz? Dün Bir sağlıkçı olarak hayır diyordum, şimdi de başbakan olarak hayır diyorum” ifadesini kullandı.

Siber, zirai ilaçların ziraat mühendislerinin vereceği reçeteyle satılması için geçen hafta tüzük geçirdiklerini belirterek bitkisel ürünlerin üretimden pazarlanmasına, yani tarladan sofraya sağlıklı olması için Tarım Dairesi’nin ve sorumlu diğer tüm birimlerin üzerine düşeni yapacağını, sağlığın her şeyden önemli olduğunu kaydetti.

Başbakan Siber, geçmiş hükümetin 550 kararını incelemeyi sürdürdüklerini, özellikle arazi kiralamalarıyla ilgili kararlardaki hatalardan büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim