Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber üniversitelerin ülkenin “yumuşak gücü” olduğuna işaret etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) 2014-2015 akademik yılı açılış töreninde konuşan Siber, dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerin ülkelerine KKTC’yle ilgili olumlu hislerle dönmesinin önemini anlattı.

Dün düzenlenen törene Siber'in yanısıra Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, bazı milletvekilleri, Sivil Savunma Başkanı Fatih Yarımbaş, üst düzey askeri yetkililer, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Baykur ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan ODTÜ KKK Yönetim Kurulu Başkanı ve Kampus Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, yeni öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ise konuşmasında, üniversitelerin bilgiyi yayma, üretme ve uygulamakla görevli olduğuna işaret etti. Azar, ODTÜ KKK ile ilgili de bilgi verdi.

SİBER: “ÜNİVERSİTELER ÜLKENİN YUMUŞAK GÜCÜ”


Törende yaptığı konuşmada ODTÜ’nün dünyanın en prestijli okullarından biri olduğunu dile getiren Siber, KKTC’nin izolasyon ve ambargolar altında olduğunu, bu nedenle üniversitelerin ülke için ayrı bir önemi olduğunu ifade etti.

Üniversitelerin ülkenin yumuşak gücü ve gülen yüzü olduğunu ifade eden Siber, ülkedeki üniversitelerin çevreye de önemli katkı yaptığını söyledi.
Dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerin ülkelerine KKTC’yle ilgili olumlu hislerle dönmesinin önemini anlatan Siber, üniversitelerde ülkeyle ilgili tanıtıcı bilgiler verilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından eski çalışanlara plaket takdim edildi, müzik dinletisi gerçekleştirildi ve “Uluslararası Yılın Yeşil Beyni” yarışmasının ödül töreni yapıldı. Tören resepsiyonla sona erdi. 
Editör: TE Bilisim