Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bir ülkenin gücünü iyi yönetilmekten, iyi yasalardan ve iyi organize olmaktan aldığını belirterek, kendilerini çok önemli yasalar beklediğini belirtti.

Kıbrıs’la ilgili hareketliliğin başladığı bugünlerde güçlü olmanın önemine vurgu yapan Siber, kardeşlik ve dostluk bağları dışında KKTC’yi tanıyan tek ülke olan Türkiye’yi yanlarında hissetmenin ayrı bir güç verdiğini söyledi.

Siber, KKTC’ye günü birlik bir ziyaret düzenleyen Türkiye Cumhuriyet Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da hazır bulundu.

SİBER

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, konuşmasına, böylesi kalabalık bir heyeti ağırlamaktan duyduğu büyük memnuniyeti dile getirerek başladı.

Dünyada çeşitli iletişim araçları bulunduğunu ancak en güzel iletişimin gelip, görerek, yüz yüze yapıldığını vurgulayan Siber, “Bu şekilde birbirimizi çok daha iyi anlayabilir, birbirimizin neler beklediğini daha iyi öğrenir ve ilişkilerimizi güçlendirebiliriz. Bundan dolayıdır ki bu gibi ziyaretler bizi fazlasıyla memnun eder” dedi.

Siber, yeni meclis başkanı olarak heyecanlı, inançlı olduklarını söyleyerek, iyi işler yapacaklarına inandıklarını belirtti. Kendilerini bekleyen çok önemli yasalar bulunduğunu kaydeden Siber, “Bir ülke gücünü iyi yönetilmekten, iyi yasalardan, iyi organize olmaktan alır” şeklinde devam etti.

Kıbrıs’la ilgili hareketliliğin başladığı bugünlerde güçlü olmanın önemine vurgu yapan Siber, özellikle iç dinamiklerin hareket geçirilmesi gerektiğini söyledi. Siber, “Yeter ki isteyelim, yapabiliriz. Buna inanıyorum” dedi.

Siber, Türkiye ile ilişkilerin önemine de vurgu yaparak, şöyle devam etti:
“Bizi, kardeşlik ve dostluk bağlarımız dışında tanıyan tek ülke olan Türkiye’yi yanımızda hissetmek, ayrı bir güç verir. Bunu her zaman vurguluyorum. Birlikte güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum.”

ATALAY

Türkiye Cumhuriyet Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da konuşmasında, Türkiye’den büyük bir heyetle günübirlik çalışmalarda bulunmak için geldiklerini söyledi.

Siber’i Meclis Başkanlığı’ndan dolayı tebrik eden Atalay, “Seçimin ardından yeni bir dönem, yeni bir parlamento oluştu. Cumhuriyet Meclisi, KKTC’nin en temel kurumu, demokrasinin en temel kurumu” dedi.

Atalay, şöyle devam etti:

“Siz, kısa bir dönem de olsa, geçiş dönemi başbakanlığı yaptınız. Takdir edildi. Yeni mecliste de başkan olarak görev aldınız. İnşallah burada daha başarılı çalışmalar yaparsınız”

Beşir Atalay, her yeni meclisin kendine göre heyecanı olduğuna işaret ederek, yüzde 50’ye yakın bir yenilenmenin olduğu Cumhuriyet Meclisi’ndeki bu değişimin dinamizm getireceğini söyledi. Bütün gelişme ve reformların mecliste yapılan çalışmalara bağlı olduğunu kaydeden Atalay, meclis çatısı altında yapılacak çok iş bulunduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda beraberindeki heyet hakkında bilgi veren Atalay, bugünlerde KKTC’de Türkiye’den gelen birkaç heyet bulunduğunu söyledi. İstanbul Ticaret Odası’ndan kalabalık bir heyetin yanı sıra Avrupa’dan gelen Türk işadamlarının çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Atalay, kendisinin de açılış ve temel atma törenlerinin yanı sıra, Avrupa’dan gelen iş adamlarıyla görüşmelerde bulunacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Siber ile Atalay, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.
Editör: TE Bilisim