Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim Polis Haftası ve Polis Örgütünün 49. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Başbakan Sibel Siber’i ziyaret etti.

Polis Genel Müdürü 1. Yarımcısı Pervin Gürler ve 2. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, polis örgütü olarak canla başla halka hizmet ve güven vermek için çalıştıklarını söyledi.

Halka en iyi hizmeti verebilmenin asli görevleri olduğunu dile getiren Zaim, polis örgütünü çağdaş düzeye çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını da söyledi ve polis örgütünün daha iyi düzeye çıkması ve halka daha iyi servis sunması temennisinde bulundu.

Zaim, değişen üniformalar hakkında da Başbakan Siber’e bilgi vererek, 49. yılda imajlarını da değiştirmek istediklerini söyledi ve “Umut ederiz ki bu giydiğimiz yeni üniformalarımız toplumumuz ve siz büyüklerimiz tarafından kabul görür, beğeni kazanır” dedi.

SİBER: “TOPLUMDA ŞİDDET ANCAK İLETİŞİMLE ENGELLENEBİLİR”

Başbakan Sibel Siber de polis örgütünün 49. yılını kutladı ve “Toplumun güvenliği sizlere emanet, dolayısıyla sizin gelişmiş ve donanımlı olmanız bizim için bir güven duygusudur. Biz başımızı yastığa koyup sabaha kadar kendimizi huzur ve güven içerisinde hissediyorsak, bunun en temel nedeni korunuyor olmamızdır” diye konuştu.

İyi korunmanın güvende olmanın her bir bireyin temel arzusu ve vazgeçilmez ihtiyacı olduğunu dile getiren Siber, polis örgütünü başarısından, yapısından ve teknik donanımından dolayı kutladı.

Dün 49. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen iletişim seminerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Siber, “Çünkü ben inanıyorum ki toplumda şiddet ancak iyi bir iletişimle engellenebilir” dedi.

“BİZİM TOPLUMUMUZ ŞİDDET TOPLUMU DEĞİL, KÜLTÜRÜMÜZDE ŞİDDET YOKTUR”

Özelikle halkla temas halinde olan polislerin iletişimle ilgili bilgileri ne kadar gelişirse toplumda hoş olmayan şiddete yönelik olayların sayısının gitgide azalacağını ifade eden Siber, “Çünkü bize de bu yakışır, bizim toplumumuz şiddet toplumu değildir, bizim kültürümüzde şiddet yoktur, polisimiz bize güven verir bizi korur” dedi.

Polisin halkla iç içe olmasının önemini vurgulayan Siber, polisin halk tarafından daha yakından bilinmesi için kamu spotları şeklinde televizyonda ve basında yer alınabileceğini, bunların toplumla polisi, devleti, ve halkı yaklaştırdığını kaydetti.

Hiçbir zaman toplumun güvenliğinin başka, toplumun başka yerde olmaması gerektiğini ifade den Siber, “Hepimiz beraber varsak, iş birliği içindeysek, bir birimize saygı ve sevgi duyuyorsak ancak başarabiliriz, o yüzden bu noktada yapılacak çalışmalar bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.

Siber yeni polis üniformalarını beğendiğini ve yakıştığını da ifade etti. 
Editör: TE Bilisim