Meclis Şeref Salonu’nda saat 11.30’da gerçekleşen kabulde Meclis Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu da hazır bulundu.

SAYGILI

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı yaptığı konuşmada, yeni göreve gelmesi nedeniyle kendini tanıtmak istediğini, bu nedenle TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ersoy’la birlikte ziyaretler başlattıklarını söyledi.

Haberin durmadığını, sürekli ve hızlı bir tempoda ilerlediğini söyleyen Saygılı, TAK’ın bina ve teknolojik bazı ihtiyaçlarına rağmen haberleri en doğru ve en hızlı şekilde aktarmaya devam ettiğini söyledi.

Saygılı, Siber’in Londra ziyareti sırasında dile getirdiği “lobi faaliyetlerinin “ önemine de işaret ederek, bu tür lobi faaliyetlerine ihtiyaç bulunduğunu ve bu faaliyetlere Ajansın elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu bildirdi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de bu tür ziyaretlerin kurumlar arası ilişkiler açısından önemli olduğunu, ayrıca TAK’ın ülke için ayrı bir değer olduğunu söyledi.

TAK’ın demokratik kurallar çerçevesinde herkesin sesi olma özelliği taşıması gerektiğinin altını çizen Siber, kurumlarla ilgili aidiyet bağlarının güçlenmesinin halka verdiği mesaj ve demokrasiye verdiği önemle alakalı olduğunu söyledi.

Siber, TAK’ın hem ülkedeki iletişim sağlayıcısı olarak, hem de yurtdışında KKTC’nin sesini en iyi şekilde duyurarak büyük başarılara imza atacağına inandığını ifade etti. 
Editör: TE Bilisim