Siber, siyasi partilere yaptığı bilgilendirme ziyaretleri kapsamında bugün, Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) giderek, Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ile görüştü.

Siber, ziyarette yaptığı konuşmada, karşılıklı görüş alışverişlerinin önemine değindi. Siyasi partilerin toplum yaşamı için önemine işaret eden Siber, siyasetin halkın mutluluğu için yapılması gerektiğini kaydetti.

UBP’nin ülkenin en köklü siyasi partilerinden olduğuna işaret eden Siber, “Mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler halkın iradesidir” dedi.

Siber, ziyareti kapsamında, Meclis komitelerinde görüşülen Anayasa değişikliği ve Siyasi Partiler Yasası gibi unsurlarla ilgili de görüş alışverişi yapacaklarını aktardı.

ÖZGÜRGÜN: “MECLİS DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ”

UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün de yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Meclis’in demokrasinin beşiği olduğunu ve yıpratılmaması gerektiğini ifade eden Özgürgün, Meclis Başkanı’nın iktidar ve muhalefet dengesinde tarafsız olmasının şart olduğunu kaydetti.

Özgürgün, Meclis Başkanı Siber’in tarafsız kalmayı başardığını da anlattı.

Anayasa değişikliği ve Siyasi Partiler Yasası’nda yapılacak değişikliklerin önemli olduğunu söyleyen Özgürgün, bu konuları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Siber’in yaptığı ziyaretin önemli olduğunu belirten Özgürgün, bunun özlenen bir hareket olduğunu dile getirdi. 
Editör: TE Bilisim