Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber bugünkü sistemi oluşturanların bu sistemden nemalandığını, oy topladığını ve bu nedenle değişimi gerçekleştiremeyeceklerini söyledi. Kıbrıs Türk halkına güven verebilmek için aday olduğunu ifade eden Siber, “Eski sorunlara yeni çözümler getireceğiz” dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün akşam Alayköy Belediyesi’nin düzenlediği halk toplantısına katılarak Alayköylülere adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Siber’e, Lefkoşa milletvekili ve MYK üyesi Birikim Özgür, Örgütlenmeden Sorumlu MYK üyesi Niyazi Düzgün, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer, LTB eski Başkanı Kadri Fellahoğlu ve çok sayıda partili eşlik etti. Alayköy’de konuşma gerçekleştiren Siber, Kıbrıs Türk halkının yarım asırdır Kıbrıs sorunuyla yaşadığını ve bu sorunun artık çözülmesi gerektiğini belirtti. 2. Cumhurbaşkanı Talat’ın görev yaptığı dönem ile şimdiki dönem arasında büyük bir fark olduğunu kaydeden Siber, o dönem Kıbrıs Türk halkının dünyada görünürlüğünün arttığını fakat şimdi neredeyse hiç görünmediğini ifade etti.

MASAYI TERK ETMEK KOLAY DEĞİL

Rum lider Nikos Anastasidis’in müzakere masasından kalktığına değinen Siber, buna rağmen Rum liderin dünya tarafından masaya dönmesi için baskı görmediğini söyledi. Müzakere masasını terk etmenin çok kolay olmadığını dile getiren Siber, “Bu masa gayet rahat terk ediliyor ve baskı yapılmıyorsa izlediğiniz politikada ciddi bir hata vardır” diye konuştu. Kıbrıs Türk halkının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem müzakere masasında yer alan bir toplum lideri, hem de içe yönelik bir cumhurbaşkanı seçtiğini ifade eden Siber, halkın artık sadece müzakere eden bir lider değil, aynı zamanda iç sorunlara da müdahil olan bir cumhurbaşkanı istediğinin altını çizdi.

YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTECEĞİZ
Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde eski sorunlara yeni çözümler bulacaklarını anlatan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, toplumun yaşam kalitesini değiştireceklerini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı makamında kadın, genç, çevre, kültür ve sanat, eğitim, sağlık, trafik, engelsiz yaşam ve bunun gibi toplumun ihtiyacı olduğu konularda çalışma grupları oluşturacaklarını ifade eden Siber, bu konuda uzmanlaşmış birçok akademisyen bulunduğunu ve bu kişileri de bu süreçlerin içerisine katacaklarını anlattı. Yıllardır oluşturulan statükoyu değiştirmek için mecliste birçok yasa hazırladıklarını söyleyen Siber, “Bunlar yavaş yavaş hayata geçirilecek. Bizi kimse gelip değiştiremez. Hep birlikte kararlılıkla çocuklarımız gençlerimiz için değişimi el ele gerçekleştireceğiz” dedi.

MANİSOY: CUMHURBAŞKANLIĞI, SON 5 YILDA EROZYONA UĞRADI

Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy da CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’in Alayköy ziyareti esnasında konuşma gerçekleştirdi. Siber’i köylerinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Manisoy, son beş yılda cumhurbaşkanlığı makamının büyük bir erozyona uğradığını söyledi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’in çözüm sürecini daha ileriye taşıyacağına dair en ufak şüpheleri bulunmadığının altını çizen Manisoy, “Mevcut cumhurbaşkanı, partilerin iç işlerine karışarak tarafsızlığını yitirmiştir. Bizim için cumhurbaşkanı tüm halkı kucaklayan birisi olmalıdır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim