Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen toplantıda, genel olarak yasama yürütme ve yargının verimliliği için birlikte atılması gereken adımlar üzerinde duruldu, yasaların daha nitelikli ve hızlı hazırlanmasının önemi üzerinde durularak, bu konudaki çalışmalar için işbirliği yapılmasına karar verildi.   
Toplantıda, gerek hükümetten gelen yasa tasarıları ile ilgili çalışmaları yapacak, gerekse Meclis Komitelerine sevk edilen yasalarla ilgili komitelere görüş ve değerlendirme sunacak yasama uzmanlarından oluşan bir komisyona ihtiyaç olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. 

HUKUK KOMİSYONU OLUŞTURULACAK

Gelişmiş birçok ülkede olduğu gibi Hukuk Komisyonu oluşturulması ve bunun için gerekli yasa tasarısının hazırlanması için ön çalışma başlatılmasına yönelik karar alınan toplantıda, Seçim ve Halkoylaması Yasası değişikliğinden sonra ilk kez önümüzdeki genel seçimlerde çarşaf liste öngören yeni yasanın uygulanacağı göz önünde bulundurularak değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda gerek oy pusulaları gerekse oy verme ve sayım döküm işlemleriyle ilgili yapılması gereken değişiklikler ve muhtemel sıkıntıların önüne geçmek için gerekli ön hazırlıklar ele alındı. 

Oldukça verimli geçtiği ifade edilen toplantının ileriki bir tarihte tekrarlanmasına karar verildi.

Editör: TE Bilisim