Ziyarette konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin halkın olduğunu ve orada olup bitenden halkın haberdar olması gerektiğini söyledi. Mecliste yasama çalışmalarının dışında da bazı faaliyetler olduğunu kaydeden Siber, bunlardan sivil toplum örgütü ve siyasi partileri haberdar etmek, eleştirilerini ve önerilerini almanın kendileri için önemli olduğunu belirtti.

6 aylık dönemle ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırladıklarını, ziyaretlerinde bunları sunacaklarını ve eleştirileriyle görüşlerini bekleyeceklerini da belirten Siber, “Meclis halkındır” düşüncesini bu şekilde gerçekleştirmeye çalışacaklarını ve aidiyet duygusunu da geliştirmek istediklerini kaydetti.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da konuşmasında demokrasinin, yasama, yürütme, sivil toplum örgütleri ve sendikalarıyla bir bütün olduğunu, bu kurumların dayanışma ve iş birliği içinde olması, görüş alış-verişi yapması gerektiğini söyledi.

Farklılıkların zenginlik olduğunun idraki içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Kaptan, “Bu çerçeve içerisinde hepimizin çabası ülkemizde mutlu insan profilinin yaratılması yönünde olmalıdır ama maalesef ülkemizde uzun bir süredir demokratik anlayış sözde kalmaktadır. Sivil toplum örgütü ve sendikaların görüşlerine önem verilmiyor. Bizimle tartışmıyorlar. Tüm bunlar bizi üzüyor” dedi.

İlk kez Meclis çalışmalarıyla ilgili bir raporun kendilerine sunulacağını kaydeden Kaptan, bunun ilk ve son olmaması temennisinde de bulundu.

Raporu itinayla inceleyeceklerini ve görüşlerini yapacakları ziyaretle Siber’e sunacaklarını kaydeden Kaptan, katkılarını koyacaklarını ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili taleplerinin de mutlaka olacağını dile getirdi. 
Editör: TE Bilisim