CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bugün Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret etti.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Siber, bugün Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni ziyaret ederek 19 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek istedi. Açıklamaya göre, Siber’e kadınlardan tam destek sözü geldi.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Başkanı Süheyla Küçük ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Siber, birliğin geçmişten bugüne dayanışma örneği sergilediğine vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk halkının bugün iki büyük şikayeti olduğuna dikkat çeken Siber, bunlardan birisinin 50 yıldır sürmekte olan Kıbrıs sorunu, diğerinin ise kurumsallaşamama olduğunu ifade etti.

Kıbrıs’ta kalıcı bir çözümü hedefleyebilmek için dünya ile barış dili konuşulması gerektiğine işaret eden CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, uluslararası ilişkilerde de daha aktif ve daha dinamik politikalar yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

İnsan kaynakları bakımından çok zengin bir ülke olduklarını anlatan Siber, halkı da bu sürece katarak ilerlemeleri gerektiğini kaydetti.

Siyasette henüz yeni olduğunu ve bundan dolayı da “pişmedi” eleştirisi aldığını belirten Siber, “İyi ki pişmedim. Bu ülkede bazı şeylerin değişebileceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

Toplumun yaralarını sarmak ve iyileştirmek için aday olduğunu kaydeden Siber, yurt dışında yaşayan deneyimli Kıbrıslı Türklerin listesini aldığını, cumhurbaşkanlığında oluşturulacak toplumun hassasiyet gösterdiği masalarla insan kaynaklarından en verimli şekilde faydalanılabileceğini belirtti.

Kıbrıslı Türkler olarak uluslararası kamuoyunca tanınmayan bir devlette yaşadıkları için her konuda engellerle karşılaşıldığına değinen Siber, Kıbrıslı Türklerin seslerine de birçok alanda engel konulmak istendiğini ama bunu yılmadan, usanmadan gerek yurt içinde gerekse yurtdışında yüksek sesle anlatmanın zamanı geldiğinin altını çizdi.

Kıbrıslı Türklerin yabancı basında yer alması gerektiğini belirten Siber, dış temaslarla ve birebir iletişim kurarak muhatapları ikna etmek gerektiğini kaydetti.

“Kıbrıs Türk halkını temsil eden liderlik çok sessiz ve edilgen kaldı” diyen Siber, “Dinamizm ve heyecan yok. ‘Ben gidersem bu iş biter’ havası yaratılmaya çalışılıyor. Bu işler tek adamın işi değil; ortak akıl işidir. Devletin sahibi yine halktır. Bütün mücadelemiz, Kıbrıs’ta federal, yaşayabilir, adil, iki bölgeli kalıcı bir çözüme ulaşıp kendi kimliğimizle var olma mücadelesidir” ifadesini kullandı. 
Editör: TE Bilisim