Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ve Türkiye’nin eski bakanlarından Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel’i kabul etti.

Kabulde, Kartal belediye meclisi üyeleri ve da hazır bulundu.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, birkaç yıl önce Kartal Belediyesi ile Esentepe Belediyesi'nin kardeş belediye olduğunu ve o günden beri belediyeler arasında iyi bir kardeşlik bağı kurulduğunu belirterek, geçmişte Esentepe’ye park ve Denktaş heykeli yapma sözü verdiklerini anlattı.

Pazar günü bu heykelin açılışını yapacaklarını belirten Öz, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacak olmaktan büyük onur duyduklarını da belirtti. Öz, Siber’e Meclis Başkanlığı görevinde başarılar diledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kardeşlik, dostluk ve işbirliğinin sadece belediyeler arasında değil, ülkeler arasında da gelişmesi gerektiğini belirtti. Siber, “Sanırım dünya barışı da bu şekilde dostluk ilişkileriyle sağlanacak” dedi.

İşbirliği ve dostluğun, insanları ortak noktalarda buluşturduğunu ifade eden Siber, her zaman bu tür dostane ilişkileri önemli bularak, desteklediğini söyledi.

Siber, 450 bin nüfuslu Kartal Belediyesi'nden öğrenecek çok şey olduğunu dile getirerek, KKTC’nin siyasi yapısı ve demokrasisi hakkında bilgi verdi. 
Editör: TE Bilisim