Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün yeni Bakanlar Kurulu’na güven oylaması için toplandı.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanı Hasan Bozer başkanlığında saat 11.10 sıralarında başladı.

Meclis Genel Kurulu, hükümet programını 20 Haziran Perşembe gün görüşmeye başlamış ancak görüşme Cuma sabahın ilk saatlerine kadar sürümüştü.

Anayasa’ya göre, güven oylaması hükümet programı görüşmeleri tamamlandıktan 1 tam gün sonra yapıldığından, oylama bugün gerçekleşiyor. Meclis İç Tüzüğü’ne göre güvenoylaması açık oyla yapılıyor. Siber hükümeti, 26 evet ve 15 red ile güvenoyu aldı. 8 vekil oylamaya katılmadı.


BAŞBAKAN SİBER TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Güvenoylamasının ardından teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Başbakan Sibel Siber, hükümetin şeffaflık ve açıklıkla göreve geldiğini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu durumun birilerini rahatsız ettiğini, bunun üzerine itibarsızlaştırma çabası içine girildiğini söyleyen Siber, “Bizi itibarsızlaştırmak için son bir oyun oynandı” dedi.

Eski Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük, Siber’in konuşmasından sonra yanıt hakkı olduğunu iddia ederek, konuşma hakkı istedi. Küçük’ün talebi mecliste seslerin yükselmesine yol açtı. Bozer, tüzüğe uygun olmadığı gerekçesiyle Küçük’ün talebini reddetti ve oturumu kapattı.

KÜÇÜK: “BİZİ KONUŞTURMAK İSTEMİYORLAR…”

Toplantı sonra erdikten sonra Küçük, basına yaptığı açıklamada, “Bizi konuşturmak istemiyorlar. Üç siyasi parti bunun peşinde düştü. Meclis’te dolarlar havada uçuyor” dedi. Küçük, vatandaşların Meclis’te yaşananları görmemesi için Bayrak Radyo Televizyonu’nun Meclis canlı yayınını kestiğini ileri sürdü. Küçük, “Cumhurbaşkanı ve buna ve destek verenler, bundan sonra 10 defa düşünsün” dedi.

Küçük, rüşvet iddialarını unutturmayacaklarını, konuyu gündemde tutacaklarını da ekledi.

Editör: TE Bilisim