Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, toplum yaşamında sivil toplum örgütlerinin önemli yeri olduğunu belirterek, sivil toplum örgütlerinin denetlediğini, eksik olanı görerek projeler ürettiğini ve bu projelerin neticeye ulaşması için işbirliği yaptığını kaydetti.

Kabulde Hayvanseverler Platformu adına konuşan Münür Öztürk, bir ay içerisinde 40 örgütün bir araya gelerek platformu oluşturduğunu söyledi.

Kısa vadeli amaçlarının ilk önce sokaklarda yaşayan hayvanlara su temin etmek olduğunu dile getiren Öztürk, hayvanlar beslendikçe üremelerinin artacağını, sayıları artınca da mevcut sorunun artacağını belirtti.

Sorunun köküne inip çözmek için 3 komite oluşturduklarını dile getiren Öztürk, dün Belediyeler Birliği’ne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, Belediyeler Birliği’nin birlikte çalışmaya hazır olduğunu kendilerine bildirdiğini anlattı.

Planladıkları projeyi hayata geçirmek için kampanyalar başlattıklarını belirten Öztürk, farklılıkları bir yana bırakarak birçok örgütün müşterek bir amaçla ortak çalışmayı başardığını söyledi.

Öztürk, hayvanlara suluk alımına maddi kaynak sağlamak için 11 Ağustos akşamı Dereboyu’nda yerli sanatçılardan oluşan bir konser organize ettiklerini söyledi.

Yerli ürün suluklar temin edeceklerini de dile getiren Öztürk, sonraki aşamalarda ise Belediyeler, Veterinerler Birliği, Tarım Bakanlığı ile ortak çalışıp, çağdaş hayvan barınakları ve kısırlaştırma projelerine imza atmayı hedeflediklerini belirtti.

Öztürk, Sibel Siber’e projelerini aktarmanın ve fikirlerini almanın çok önemli olduğunu da dile getirdi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de hem ziyaret hem de anlamlı projeleri için heyete teşekkür etti.

Toplumu ve çevreyi sevmenin önemine dikkat çeken Siber, “Toplumu ve çevreyi sevmek farkında olmak, neler yapabileceğini düşünmek, proje üretmek, çözüm bulmaya çalışmak ve devlet ile iş birliği içerisinde olması gerekeni hedefleyip yapmaktır” dedi.

Toplum yaşamında sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğunu belirten Siber, sivil toplum örgütlerinin denetlediğini, eksik olanı görerek projeler ürettiğini ve bu projelerin neticeye ulaşması için işbirliğine gittiğini kaydetti.

Devletle iş birliği içerisinde yürütülen projelerin, devlet olanaklarından yararlanıldığı için çoğunlukla daha başarılı olduğunu da ifade eden Siber, “Sizleri takdir ediyorum ve toplumda yaygınlaşmasını istiyorum” diye konuştu.

Bir sivil toplum örgütünün projesinin başarıya ulaşmasının büyük bir motivasyon sağladığını ve arkasının geldiğini kaydeden Siber, devlet-vatandaş işbirliğiyle çok güzel işlere imza atılabileceğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim