Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, üç gün sonra ortak başarıya halkla birlikte imza atacaklarını söyledi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, dün akşamüzeri CTP Girne İlçesi tarafından Siber için yürüyüş düzenlendi. Siber, yürüyüşe katılarak Girne çarşısını dolaştı.

Girne Belediyesi’nin önünde toplanan kalabalık, Girne seçim bürosuna kadar yürüdü. Etkinliğe CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Genel Sekreter Kutlay Erk, Girne bölgesi milletvekili Ömer Kalyoncu, Lefkoşa milletvekili Tufan Erhürman ve Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa da katıldı. Etkinlikte Gençlik Örgütü üyeleri de yer aldı.

Gençler, “Biz geri sayıma başladık. Zafere 3 gün kaldı. Yeşil fırtına Siber’i saraya taşıyacak” dedi. Yürüyüş esnasında “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez”, “Birlik, Mücadele, Dayanışma” ve “Saraya Saray’a Sibel Siber Saray’a” sloganları atıldı. Siber, CTP Girne İlçesi önünde kısa bir de konuşma gerçekleştirdi.

SİBER: “ÇOCUKLARIMIZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN BAŞARACAĞIZ”

Yürüyüşün sonunda katılımcılara hitap eden CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, 4 ayda uzun bir yol kat ettiklerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece üç gün kaldığını söyledi. Bu yolda el ele, yürek yüreğe ve omuz omuza yürüdüklerini anlatan Sibel Siber, zorlu maratonun artık sonuna gelindiğini ve başarının çok yakın olduğunu vurguladı.

Üç gün sonra gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkla birlikte ortak bir başarıya imza atacaklarını ifade eden Siber, “Bu başarı halkımızın, çocuklarımızın, ülkemizin ve geleceğimizin başarısı olacak. Biz, inancımızla, kararlılığımızla ve azmimizle bu üç günü daha hızlı yürüyeceğiz ve başaracağız” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim