Meclisten verilen bilgiye göre, Beşok Atlı Spor Kulübünde düzenlenen yarışmanın  ödül töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren Siber, bu yıl ilk kez düzenlenen Meclis Başkanlığı Kupasında yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu organizasyonun gelenekselleşmesini arzu ettiklerini belirten Siber, binicilik sporunu teşvik etmek, halkın ilgisini arttırmak ve sporun gelişmesine katkı sağlamak açısından bu tür organizasyonlara önem verdiklerini vurguladı.

Başkan Siber, yarışlarda Bayan Jokeylerin daha fazla olmasının da memnuniyet verici olduğunu söylerken,  biniciliğin kadın ve erkeğin aynı müsabakada yarıştığı bir spor dalı olduğuna dikkati çekti.

Organizasyonda emeği geçenleri kutlayan Siber, Binicilik sporunun ülkede daha çok benimsenerek yaygınlaşmasını diledi.

ASLIM

KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı İlkay Aslım her yıl 15 Kasım haftasında Meclis Kupası yapılması için Meclis Başkanlığının talebiyle girişim başlattıklarını ve bu kapsamda ilk organizasyonu bu yıl düzenlediklerini belirtti.

Aslım, ilk organizasyon olmasına rağmen  20’ye yakın at ve 35 yarışmacıyla  yarışmaya oldukça yoğun bir ilginin olduğunu söyledi.

DERECEYE GİRENLER

Yarışmalar sonucunda 60 cm 12 yaş altında Beşok Atlı Spor Kulubünden  “Midnight” isimli atıyla Melisa Yergin , 60 Yaş Acemi de Beşok Atlı Spor Kulubünden “Vegas” isimli atıyla Jassem Haylozz, 80 cm’de Beşok Atlı Spor Kulübünden “Aysennius” isimli atıyla Arda Aner ve 110 cm’de Royal Atlı Spor Kulubünden “Jubiee” isimli atıyla Azra Kitaplı birinci geldiler.

Editör: TE Bilisim