Kamu-Sen Genel Merkezi’nde saat 10.00’da gerçekleşen görüşmede ilk sözü alan Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Siber’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siber’in KKTC’nin ilk kadın başbakanı olduğunu anımsatan Özkardaş, Siber’in başbakanlığı döneminde önemli açılımlara imza attığını, halkın takdirini kazandığını söyledi.

Siber’in şimdiki görevini de başarıyla yürüttüğüne işaret eden Özkardaş, Siber’in Meclis iç düzenini sağladığını, disiplin getirdiğini kaydetti.

Özkardaş, Siber’in çalışmalarını takdirle karşıladıklarına dikkat çekti.

Kıbrıs’ta önemli bir süreçten geçildiğine işaret eden Mehmet Özkardaş, Kıbrıs’ta en kısa zamanda kalıcı bir çözüm olması temennisinde bulundu.

Özkardaş, konuşmasında kadınların mecliste daha çok temsil edilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Ülke gündeminde bulunan sorunlara da değinen Özkardaş, hemşirelerin sorunlarını anımsattı.

Özkadraş, görevden alma atamalar konusunda eleştirilerde bulundu.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, ülkenin en büyük sendikalarından biri olan Kamu-Sen’in 39. kuruluş yıldönümünü kutladı.

En sağlıklı iletişimin, yüz yüze olduğunu, sorunların bu şekilde daha kolay çözüleceğine inandıklarını ifade eden Siber, toplumla iletişim gayreti içinde olduklarını söyledi.

Göreve 6 ay önce geldiklerini anımsatan Siber, 6 aylık dönemlerini analiz ettiklerini ve bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Hazırladıkları ayrıntılı raporu Özkardaş’a sunan Siber, mecliste yapılan çalışmalar hakkında Özkardaş’a bilgi verdi.

Meclis olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istediklerini ifade eden Siber, başkanlığını yaptığı Meclis Çevre ve Kültür Komitesi’nin kendisine bu konuda adım atma fırsatı verdiğini kaydetti.

Ülkede zaman zaman yasalar, zaman zaman da yasaların denetimi, uygulanması konusunda sıkıntılar yaşandığına işaret eden Sibel Siber, sendikaların bir nevi denetim organı olduğunu söyledi.
Siber, Meclisin Web sayfasında yapılan değişiklikler hakkında da Özkardaş’a bilgi vererek, Meclisin 50 milletvekilinin değil, toplumun olduğunu, dolayısıyla bunu denetleyecek olanın da toplum olduğunu vurguladı.

Siber, bunun için toplumun Meclis’in çalışmalarından, yasalardan haberdar olması gerektiğini belirterek, Web sayfası ve sosyal paylaşım sitelerinde meclis çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verildiğini anlattı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, aldıkları her övgünün, iyi iş yaptıklarının göstergesi olduğuna işaret etti.

Toplumun en önemli sorunlarının kurumlarda yabancılaşma ve hak, adalet duygusunun kaybedilmesi olduğunu belirten Siber, bunun önüne geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim