Siber bu konudaki açıklamayı bugün Yılmaz Bora başkanlığındaki TMT Mücahitler Derneği heyetini kabulünde yaptı.

TMT Mücahitler Derneği’nin ziyaretinin Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i yeni görevinde başarı dilemeye yönelik olduğu bildirildi. Dernek ziyarette, Meclis çalışmalarının daha verimli olmasını temennisinde bulundu.

BORA

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, ziyarette konuşan Dernek Başkanı Yılmaz Bora, halkın beklentilerini karşılamak için Meclis çalışmalarının daha verimli ve seviyeli bir düzeyde olmasını arzuladıklarını dile getirerek, Meclis’in devletin varlığının simgesi olduğunu ifade etti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşmelerin bir süre sonra yeniden başlayacağına işaret eden Bora, “Bildiğiniz gibi Rum tarafı eskiden beri bu sorunu sürüncemede bırakıp zamana oynamaktadır. Gerçek dışı yaklaşımlarla dünya kamuoyunu yanıltmaya yönelik politika gütmektedirler. Ve süreçte bizler dünyaya haklılığımızı birlik içerisinde duyurmalıyız. Birleşik bir Kıbrıs düşüncesi ile yapılacak bir antlaşmada Kıbrıslı Türk halkının söz sahibi olması imkânsızdır. Birleşik bir Kıbrıs’ta AB ve dolayısıyla Yunanistan söz sahibi olacaktır” dedi.

Maraş konusuna da değinen Bora, Maraş’ın, büyük bir kısmı Vakıf’lara ait olduğunu, gerçek sahibinin Vakıflar olduğunu kaydetti.

Baro, Rum tarafının tek yanlı Avrupa Birliği (AB)’ye alınmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, özetle şunlara işaret etti:

“Kıbrıs Cumhuriyeti zamanında iki toplumdan meydana gelmiştir. Ama Rumlar bu Cumhuriyeti silah zoruyla yıkmışlardır. Artık Birleşik Kıbrıs hayaldir. Tüm organlarımızla bizler artık bir devletiz ve kurumlarımızla da bunu göstermekteyiz.”

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise kabulde yaptığı konuşmada, TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Sizler bu ülkede Kıbrıs Türk halkının haklılığı için mücadele etmiş insanlarımızsınız ve sizlere bu bağlamda saygımız sonsuzdur. Yaşadıklarınız ve edinmiş olduğunuz tecrübeler bizler için önem arz etmektedir” dedi.

Yeni dönemde, Meclis’in halkın beklentilerini karşılamak için gayretle çalışacağına inanç belirten Siber, bunu milletvekillerinin çalışma azminden gözlemlediğini söyledi.

Komitelerin hızla kurulduğunu ve birçoğunun çalışmalarına başladığını anlatan Siber, “Halkımızın geçmesini beklediği birçok yasa vardır. Bunun için çok verimli çalışmalıyız. Yasaların oluşmasında ne kadar çok katılımcılık ve katkı olursa o kadar demokratik ve işlevsel olacağı açıktır. Bu nedenle değerli görüş ve birikimi olan insanlarımızın katkı koyabilmeleri için olanak yaratıyoruz” dedi.

Kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir yapı oluşturmak için her bireyin üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret eden Siber, başarıya ancak bu şekilde ulaşılabileceğini kaydetti.

“Uluslararası alanda haklarımızı elde etmek, ambargolardan kurtulmak, uluslararası hukukun bir parçası olmak için vereceğimiz mücadelede başarıya ulaşmak için güçlü bir yapıda olmamız gerekmektedir” diye konuşan Siber, “Kendi iç dinamiklerimiz düzgün çalışmıyorsa, mutsuz, umutsuz bir toplumsak haklarımızı elde etme konusunda da başarılı olamayacağımız aşikârdır” dedi.

Editör: TE Bilisim