Eski Meclis Başkanlarından ve eski Başbakanlardan Sibel Siber’in kaleme aldığı kitapta Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan müzakerelerin ilk 6 yılı yani 1968 – 1974 tarihlerinde meclisin gizli oturum tutanakları, bugüne kadar hiç yayınlanmamış özel arşiv tutanakları yer alıyor…

Lefkoşa Merit Hotel’de gerçekleştirilen kitap tanıtımına Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin tatar, bazı bakanlar, milletvekilleri de katıldı…

Tanıtımda ilk konuşmayı yapan eski siyasetçi, yazar İsmail Bozkurt, Sibel Siber’in doktorluğu ve siyasetçiliği yanında edebi eserlerinin de olduğunu kaydederek, kitabın da çok güzel bir dille yazıldığını söyledi.

Bozkurt, kitabın ana temasının 50 yıllık görüşme süreci ve meclisteki gizli tutanaklar olduğunu kaydederek, Sibel Siberi bu çalışmasından dolayı tebrik etti.

Başbakan Ersin Tatar da, bir doktor olan Sibel Siber’in bu görevi nasıl başarı ile yürütüyorsa, milletvekilliği, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve yazarlığı da aynı başarı ile yaptığını söyledi.

Tatar, “Aynı Masada Yarım Asır, Tutanaklar ve Tanıklık’’ kitabını bir an önce okuyarak, verilmek istenen mesajı almak istediğini belirtti.

Sibel Siber ile çok sohbetleri olduğunun da altını çizen Başbakan Tatar, yaşadıkları bir anıyı da paylaştı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ise, Sibel Siber’in sadece mesleğinde değil siyasi hayatında da başarı olduğunu kaydederek, Siber’in bu kitapla da hem siyasetçilere hem de ülkeye yönetenlere çok güzel bir miras bıraktığını söyledi.

Kitabın içeriğinde yıllardır meclisin tozlu raflarında bulunan tutanakların gün ışığına çıkarıldığını ifade eden Uluçay, bu uğraşlarından dolayı Siber’e teşekkür etti.

Sibel Siber de çok duygusal anlar yaşadığını anlattı ve “Değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Siber kitabında; Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan müzakerelerin ilk 6 yılındaki gizli oturum tutanakları, bugüne kadar hiç yayınlanmamış özel arşiv tutanakları ve son 6 yıldaki kişisel tanıklığı, yaşananlarla ilgili bazı bilinmeyenleri belgelerle okuyucusuna sunuyor…

BRT

Editör: TE Bilisim