Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili görüş, öneri ve taleplerini Cumhuriyet Meclisine sunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Gardiyanoğlu, Yasa Tasarısı’nın meclis komitesinde görüşülme ve nihai aşamaya geleceği süreçte kendilerinin de toplantılara müdahil olma talepleri olduğunu söyledi.

SİBER

Sibel Siber de, sağlık yasalarının Meclis’ten geçirilmesi gereken en önemli yasalardan olduğunu belirtti.

Yasaların hazırlanması ile ilgili hem siyasi iradenin hem de teknik kadronun önemine işaret eden Siber, artık sistemsizlikten kurtulmak için mevcut olanı yamalama yerine gerçek anlamda sistemi kurma yoluna  gidilmesi gerektiğini belirtti.

Meclis Başkanı Siber,  geçmişten bugüne bu konuda yapılan tüm çalışmalar ve edinilen tecrübeler ışığında sağlık yasalarının hızla hazırlanıp Meclis’e sevk edilmesini gerektiğini söyledi.

Yasaların teknik olarak nitelikli ve hızlı hazırlanması önündeki engelleri son günlerde sıklıkla dile getirdiğini ifade eden Siber, konunun çözümü için çalışma başlattıklarını belirtti.

Meclis Başkanlığı döneminde Meclis web sitesini interaktif hale getirdiklerini belirten Siber, komitelerin gündeminde olan yasa tasarıları ve yasa önerileri ile ilgili vatandaşların görüş ve önerilerini site üzerinden kolaylıkla gönderebileceklerini söyledi.

Bu görüş ve önerilerin komiteye gönderildiğinin altını çizen Siber, gelen tüm görüş ve önerilerin dikkate alındığını ve komitelere iletildiğini belirtti.

Vatandaşların kendi  bilgisayarlarından kolaylıkla düşüncelerini ifade edebildiklerini söyleyen Siber, vatandaşlara bu konuda hassasiyet göstermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Siber, “Özellikle konu ile ilgili sivil toplum örgütlerinin, uzmanların görüşlerini iletmeleri daha sağlıklı yasa hazırlanmasına katkı sağlar” dedi.

Sağlıkla ilgili yasa tasarısının Meclis Komitesine sevk edildikten sonra konuyla ilgili tüm paydaşların komitede görüşünün alınacağını vurgulayan Siber, bu yönde K.T. Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile de temas edileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim