Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı ve Meclis üyesi adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Sivil toplum örgütlerine başlattıkları ziyaretlere devam ediyor. Adaylar sırası ile Kıbrıs Türk Müteahitler Birliği, Türk Mukavemet Teşkilatı, Taşeronlar Birliği ve Polis Emeklileri Derneği’ni ziyaret etti.
Kıbrıs Türk Müteahitler Birliği  Başkanı Faik Dağaştı adayları kabulünde yaptığı konuşmada, adayların zor bir göreve talip olduklarını, Lefkoşa’nın söz değil icraat beklediğini belirtti. Dağaştı,Sertoğlu’nu yakından tanıdıklarını, daha önceki başarılarına tanık olduklarını belirterek, Sertoğlu ve ekibine çıktıkları bu yolda sonsuz başarılar diledi.
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu da bu görevin zor olduğunu bilerek, bu göreve talip olduklarını belirterek‘Ancak Bir Lefkoşalı olarak bu görevden kaçmak olmazdı. Lefkoşa bugüne kadar bizleri büyüttü ve bugünlere getirdi. Şimdi sıra bizde! Lefkoşa’ya olan bir borçtur bu görev. Bunun için hiç tereddütsüz bu yola çıktık. Lefkoşa için elimizi taşın altına koyduk, gerekirse bedenimizi de koyarız’ diye konuştu.
Sertoğlu, Lefkoşa halkının siyasi karar değil, kişilere göre karar vermesi gerektiğini belirterek, ‘kararınızı adayların geçmişine bakarak, yaptıkları işlere bakarak verin’ diye konuştu.
Hasan Sertoğlu belediyenin mali durumu ile ilgili yaptığı konuşmada ise ,“ Lefkoşa Türk Belediyesi bugün itibari ile gelirlerinin %87’sini personel giderlerine harcamaktadır.Bu rakamı, gerek Türkiye Belediyeleri gerekse Avrupa Belediyeleri ile karşılaştırdığımızda çok ciddi fark olduğunu ve bizde personel giderinin büyük bir oran olduğunu çok rahat görebilirsiniz.Lefkoşalıya hizmet için harcanacak büyük bir miktar verimsiz bir şekilde kullanılmaktadır.Bir yıl içinde bu oranı %75 düşürmek mümkündür.Bunun için iki bacaklı bir çözüme ihtiyaç vardır.Bir yandan gider azalacak, diğer yandan ise gelirler artacak. Ancak ne çalışan personel durdurulacak ne de Lefkoşalıya ek vergi gelecek. Çünkü Lefkoşa’nın sorunu çalışanlar değil çalışmayanlardır. Çünkü sorun Lefkoşalılar değil Lefkoşa’ya katkı koymayanlardır. Yeni bir düzenleme mümkündür. 8 Nisan günü tüm bu dertlerden kurtulacağız” dedi.
 
TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI…
Hasan Sertoğlu ve Ekibi Türk Mukavemet Teşkilatını da ziyaret etti. Başkan Yılmaz Bora yaptığı konuşmada Lefkoşa’nın halinin içler acısı olduğunu, vatandaşın kimi zaman kendilerinden dahi bu sorunların çözülmesi amacı ile yardım talep ettiklerini belirtti. Başkan adaylığının ateşten gömleği giymek olduğunun altını çizen Bora, Lefkoşalıya hizmetin ön planda tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Bora sözlerini ‘sizlere güveniyoruz’ diyerek tamamladı.
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada, Lefkoşa’da durumun akıl almaz bir hal aldığını belirterek, belediyenin kimsenin babasının malı olmadığını, belediyenin Lefkoşalının malı olduğuna vurgu yaptı. Sertoğlu şöyle konuştu: ‘Eğer bizler belediyeye sahip çıkmaz ve içinde bulunduğu durumdan kurtarmazsak belediye ve tabii ki Lefkoşalının durumu daha da kötü olacak. 7 Nisan’a çok uzun bir zaman kalmadı. Lefkoşalı bize onay verirse 8 Nisan sabahından itibaren gecemiz gündüzümüz Lefkoşa, İşimiz gücümüz Lefkoşa olacak’ dedi.
TAŞERONLAR BİRLİĞİ…
Taşeronlar Birliği de Ulusal Birlik Partili adayların güncesindeydi. Taşeronlar Birliği Başkanı Osman Amca adayları kabulünde yaptığı kısa konuşmada, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bir amiral gemisi olduğunu ve şu an Lefkoşa’nın içinde bulunduğu durumdan dolayı çok üzgün olduklarını belirtti. ‘Seçilmeniz durumunda Lefkoşa’nın eski haline dönmesi için elinizden gelen çabayı göstereceğinize inanıyoruz’ diyen Amca, bu ateşten gömleği giymenin büyük cesaret istediğini dile getirdi.
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu da ‘biz geçmişte yaşananları konuşmadan sadece geleceğe bakıyoruz’ diyerek Lefkoşa Türk Belediyesini nasıl kurtaracaklarını ortaya koyarak aday olduklarını belirtti. 10 ayda Lefkoşa Türk Belediyesini tam randımanlı çalışabilir bir duruma getirebileceklerini dile getiren Sertoğlu, ‘Lefkoşalıdan bu planımızı gerçekleştirmek için onay istiyoruz’ dedi. Geçmişlerinin kendilerine güven verdiğini dile getiren Sertoğlu, ‘çözümü nasıl getireceğimizi biliyoruz’ diyerek sözlerini tamamladı.
POLİS EMEKLİLERİ DERNEĞİ…
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı ve Meclis üyesi adayları ayrıca, Emekli Polisler Derneği’ni ziyaret etti. Burada konuşma yapan Sertoğlu Lefkoşa Türk Belediyesi projelerini emekli polislere anlattı, onlardan seçim süresince destek istedi.
  
Editör: TE Bilisim