Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, Sosyal Sigortalar Dairesi’ni ziyaret ederek, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Erçin Tekakpınar’dan LTB çalışanlarının Sosyal Sigorta borçları ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

Seçim bürosuna göre, Sertoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, 7 Nisan’da yapılacak belediye başkanlığı seçimini kazandıkları takdirde çalışanların Sosyal Sigorta borçlarının kapanması için çalışmalar yapacaklarını ve çalışanları huzura kavuşturacaklarını belirtti.

Lefkoşa’nın sorunlarını sloganların değil, akıl ve iradenin çözeceğini söyleyen Sertoğlu, LTB başkan adaylarının hiçbirinin belediyenin mali sorunlarını çözmek için gerekli finansmanı nereden sağlayacaklarını belirtmediklerini savundu.

Sertoğlu, “8 Nisan gününden itibaren, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin mali sorunlarını çözmek için Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası ile görüşmeleri başlatıp, 90 Milyon TL’lik düşük faizli ve uzun vadeli krediyi sağlayacağız. Bu kaynakla, Belediye çalışanlarının yatırılmayan Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı ödemeleri yatırılacak” dedi.

Maaşlar gecikmeksizin gününde ödeneceğini söyleyen Sertoğlu, tüm çalışanların Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası’nda hesap açmalarının sağlanacağını, diğer kuruluşlara olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını kaydetti.

Sertoğlu, “Akıl ve irade işte bunu gerektirir. Artık Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları maaş sorunundan kurtulacak. Çünkü bizim işimiz Lefkoşa, Gücümüz Lefkoşa’dır. Buradan herkese söz veriyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim