Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayıHasan Sertoğlu ve meclis üyesi adayları Ortopedik Özürlüler Derneği Başkani Orkun Bozkurt’u ziyaret etti. Adaylara UBP Lefkoşa İlçe başkanı Faiz sucuoğlu’da eşlik etti.

Görüşmede ilk söz alan Ulusal birlik Partisi Lefkoşaİlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti ve bunların en kısa sürede giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Hasan Sertoğlu da hayatının her döneminde derneğe katkılarda bulunduğunu dile getirerek Lefkoşa halkının kendilerine onay verdiği takdirde sıkıntıların aşılması için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

Sertoglu, " Özür gruplarına yönelik tıbbi, psikolojik, mesleki ve sosyal rehabilitasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi için gereken çalışmayı yapacağız özellikle, küçük yaşta eğitim alamamış özürlülerin rehabilitasyon merkezlerinden hizmet almaları için Belediye olarak yapilabilecekler vardir. Sosyal rehabilitasyon kapsamında özürlülere yönelik Türkiye'de açılan kampları neden bizlerde örnek alarak ülkemizde yapmayalım! Hükümetimiz ve ilgili bakanlıkla beraber bu çalısmalar bizlerle başlayabilir! Engellilerin kent içerisinde ulaşımını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yapılacak, yasalarda bu konuda var olup da uygulanamayan maddeler hızla uygulamaya gecirilmesi için çalışacağız. Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak, çevreye uyumlarını sağlayacak, üretkenliklerini arttıracak, yaşamlarına kalite katacak her türlü destek seçilmemiz halinde sağlanacaktır" dedi.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği başkanı Orkun Bozkurt’ta özürlüler ile ilgili bir devlet politikası olması gerektiğini dile getirerek ekibe çıkmış oldukları yolda başarılar diledi.

 

Editör: TE Bilisim